Mobil Cihaz Kayıtlarında Yeni Rekor: 15 Milyondan Fazla Cihaz Kayıtlı

Geçen Yıl 15 Milyondan Fazla Cihaz Mobil Cihaz Kayıt Sistemine Kaydedildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne geçen yıl 15 milyon 629 bin 448 cihazın kaydedildiğini belirtti. Uraloğlu, “Geçen yılın sonu itibarıyla yaklaşık her 3 cihazdan 1’i imalat yoluyla kaydı yapılan cihazlardan oluştu.” dedi.

Bakan Uraloğlu, elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren 443 işletmeciye 816 yetkilendirme verildiğini AA muhabirine açıkladı.

Geçen yıl sonunda Türkiye’de toplam 94 milyon 320 bin 271 mobil abone bulunduğunu belirten Uraloğlu, makineler arası iletişim (M2M) ve 0-9 yaş nüfusu hariç mobil yaygınlık oranının yüzde 113’e ulaştığını ifade etti.

3G abone sayısının düşüş göstererek 4 milyon 345 bin 125’e gerilerken, 4,5G abone sayısının 87 milyon 662 bin 81’e yükseldiğini vurgulayan Uraloğlu, “Geçen yıl toplam geniş bant internet kullanım miktarı 80 milyon 496 bin 309 terabayt olarak kaydedildi.” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, IMEI kaydı yapılan cihazların büyük çoğunluğunun akıllı telefonlardan oluştuğunu ve yaklaşık yüzde 42’sinin Samsung ve Apple marka cihazlardan oluştuğunu belirtti. Ayrıca Redmi, Tecno, Reeder, Infinix, Realme, TCL markalarının da kayıtlarda yer aldığını ekledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

Kaynak: AA / Arife Yıldız Ünal – Ekonomi

Related Posts

Huawei, HarmonyOS 6 sürümünü tanıttı

Huawei yeni HarmonyOS sürümünü tanıttı. HarmonyOS 6.0 yapay zeka destekli özellikleriyle cihazlar arasındaki iletişimi artırıyor.

Terleyen boya binaları serinletiyor!

Bilim insanları, yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında binaları serin tutacak devrim niteliğinde bir boya geliştirdi. “Terleyen” özellikteki bu yeni nesil çimento bazlı kaplama, sıcak günlerde binaların çevresine serinlik sağlıyor. CCP-30 adı verilen bu özel boya, ilk testlerde piyasadaki benzer ürünlere göre 10 kat daha fazla soğutma gücü gösterdi. Araştırmanın ayrıntıları Science dergisinde yayımlandı.

Neredeyse kullanmayan kalmadı… Uzmanlar uyardı: Beyni tembelleştiriyor

Yapay zeka sohbet botlarının insanların zihinsel performansı üzerindeki etkisi tartışma yaratmaya devam ediyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) yapılan yeni bir araştırma, ChatGPT gibi yapay zeka araçlarının hafıza, dil becerileri ve eleştirel düşünme üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ortaya koydu.

TEKNOFEST 17-21 Eylül’de kapılarını İstanbul’da açacak

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl 12. kez kapılarını açıyor! 17-21 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan festival, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Bugüne kadar toplamda 11 milyona yakın ziyaretçiye ilham veren TEKNOFEST, medeniyetler beşiği İstanbul’un eşsiz atmosferinde teknoloji ve inovasyon rüzgârları estirecek.

ChatGPT, satrançta Atari’ye yenildi!

OpenAI’nin en yeni modeli olan ChatGPT-4o, Atari Chess karşısında adeta “yerle bir” oldu.

Bir oyun Microsoft’un kaderini değiştirdi

Bugün teknoloji dünyasında Bill Gates’in adını bilmeyen neredeyse yok. Microsoft’un kurucu ortağı olarak sayısız yeniliğe ve devrime imza atan Gates, bu başarı yolculuğuna oldukça mütevazı bir başlangıçla çıktı.