Lise öğrencileri, Stanford Üniversitesi ile geleceğin sağlık teknolojileri için projeler üretecek

BİLFEN Liseleri ve Stanford Üniversitesi İş Birliğiyle Kaliforniya’ya 300 Öğrenci Gitti

BİLFEN Liseleri ve Stanford Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Merkezi arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında 300 öğrenci, Stanford Üniversitesi’ne zengin bir deneyim yaşamak üzere Kaliforniya’ya seyahat etti.

Öğrenciler, geleceğin sağlık teknolojileri konusundaki çözümlerini geliştirdikleri 40 projeyle, Stanford Sağlık Hizmetleri Merkezi’nde görev yapan doktorlar, biyomedikal mühendisler, proje yöneticileri ve koordinatörlerden oluşan jüriye projelerini sundular. Jürinin değerlendirmesi sonucunda, 138 öğrenci arasında 40 projeden birinci olan proje, Bilfen Çayyolu Liseleri öğrencileri tarafından geliştirilen ‘Otomatik İzlemeli Akıllı Ozon Terapi Hastane Yatağı’ projesi oldu. Bu başarı, öğrencilere Stanford’da bir ay boyunca staj yapma imkanı sağladı.

Bilfen Liseleri Kimya Bölüm Başkanı Demek Akçayöz, öğrencilere sağlıkta inovasyon temasıyla projeler geliştirme fırsatı sunduklarını belirtti. Öğrencilerin bu süreçte büyük emek harcadıklarını ve profesyonel bir atmosferde bulunmaktan dolayı heyecanlı olduklarını ifade etti.

Ayrıcalıklı bir Deneyim

Projede görev alan öğrencilerden Mehmet Berk Üstüner, ‘yatak yarası’ problemini çözmeye yönelik projeye katıldığını ve projeyi heyecanla geliştirdiklerini dile getirdi. Üstüner’in yanı sıra elektronik kısmında yer alan Doğu Kaan Akgül ve yazılım kısmını üstlenen Kağan Erkan da projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Öğrenciler, projenin her aşamasında büyük bir özveriyle çalıştıklarını ve başarının getirdiği heyecanı yaşadıklarını belirttiler. Ağustos ayında Stanford Hastanesi’nde gerçekleştirecekleri staj deneyimi için sabırsızlanan öğrenciler, projelerini daha da geliştirmeyi ve bilimsel deneyler yapmayı hedefliyorlar.

Projede yer alan öğrencilerin başarıları, Bilfen Liseleri ve Stanford Üniversitesi iş birliğinin sağladığı fırsatlarla gelecek nesillerin sağlık teknolojilerine katkı sağlayacak yetenekleri desteklemeye devam ediyor.

Related Posts

Huawei, HarmonyOS 6 sürümünü tanıttı

Huawei yeni HarmonyOS sürümünü tanıttı. HarmonyOS 6.0 yapay zeka destekli özellikleriyle cihazlar arasındaki iletişimi artırıyor.

Terleyen boya binaları serinletiyor!

Bilim insanları, yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında binaları serin tutacak devrim niteliğinde bir boya geliştirdi. “Terleyen” özellikteki bu yeni nesil çimento bazlı kaplama, sıcak günlerde binaların çevresine serinlik sağlıyor. CCP-30 adı verilen bu özel boya, ilk testlerde piyasadaki benzer ürünlere göre 10 kat daha fazla soğutma gücü gösterdi. Araştırmanın ayrıntıları Science dergisinde yayımlandı.

Neredeyse kullanmayan kalmadı… Uzmanlar uyardı: Beyni tembelleştiriyor

Yapay zeka sohbet botlarının insanların zihinsel performansı üzerindeki etkisi tartışma yaratmaya devam ediyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) yapılan yeni bir araştırma, ChatGPT gibi yapay zeka araçlarının hafıza, dil becerileri ve eleştirel düşünme üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ortaya koydu.

TEKNOFEST 17-21 Eylül’de kapılarını İstanbul’da açacak

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl 12. kez kapılarını açıyor! 17-21 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan festival, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Bugüne kadar toplamda 11 milyona yakın ziyaretçiye ilham veren TEKNOFEST, medeniyetler beşiği İstanbul’un eşsiz atmosferinde teknoloji ve inovasyon rüzgârları estirecek.

ChatGPT, satrançta Atari’ye yenildi!

OpenAI’nin en yeni modeli olan ChatGPT-4o, Atari Chess karşısında adeta “yerle bir” oldu.

Bir oyun Microsoft’un kaderini değiştirdi

Bugün teknoloji dünyasında Bill Gates’in adını bilmeyen neredeyse yok. Microsoft’un kurucu ortağı olarak sayısız yeniliğe ve devrime imza atan Gates, bu başarı yolculuğuna oldukça mütevazı bir başlangıçla çıktı.