Çin’de turist tekneleri alabora oldu: 9 ölü, 70 yaralı

Çin’de Turist Teknelerinin Alabora Olması Sonucu 9 Kişi Hayatını Kaybetti

Çin’in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde şiddetli rüzgarların dört turist teknesini alabora etmesi sonucu en az 9 kişi yaşamını yitirdi, 70 kişi hastaneye kaldırıldı.

Devlet medyasında yer alan bilgilere göre, pazar günü Qianxi kentinde etkili olan ani ve güçlü rüzgarlar nedeniyle tekneler nehirde devrildi. Olayda 84 kişi nehre düştü. Kayıp olduğu bildirilen çok sayıda kişiden neredeyse tamamı kurtarılırken, bir kişinin arama çalışmaları sürüyor.

Kaza, Çin’de 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle kutlanan bir haftalık tatil süresinin son günlerinde, seyahat trafiğinin en yoğun olduğu dönemde meydana geldi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, arama kurtarma çalışmalarının tüm imkanlar kullanılarak yürütülmesi talimatını verdi. Şi, son dönemde benzer kazaların artış gösterdiğine dikkat çekerek, güvenlik önlemlerinin kapsamlı şekilde gözden geçirilmesi ve güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yerel yönetimlere, özellikle turizm yoğunluğunun arttığı dönemlerde kamu güvenliği tedbirlerini artırmaları yönünde talimat verildi.

Söz konusu olay, Şubat ayında Hunan eyaletinde bir yolcu teknesinin sanayi gemisiyle çarpışması sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından meydana geldi.

Öte yandan hafta sonunda doğudaki Suzhou kentinde bir gezi helikopterinin yeni açılan bir parkta düşmesi sonucu bir kişi yaşamını yitirmiş, dört kişi yaralanmıştı.

Related Posts

Eylemci Pikachu Saraçhane’ye geri döndü

Saraçhane eylemlerinin simgelerinden biri olan Pikachu, CHP’nin tutuklamaların 100. günü için yaptığı çağrıya uyarak Saraçhane’deki mitinge geldi. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal Pikachu ile buluştuğu anları sosyal medya hesabından paylaştı

Netanyahu Beyaz Saray yolunda: Konu ise Gazze

ABD Başkanı Donald Trump, 7 Temmuz’da İsrail Başbakanı Netanyahu’yu Beyaz Saray’da ağırlamaya hazırlanıyor. Gazze’deki savaş, rehinelerin durumu ve bölgesel pazarlıkların masaya yatırılacağı görüşme öncesi, Trump taraflara anlaşma çağrısı yaptı. Ancak çağrıdan saatler sonra İsrail’in hava saldırılarında en az 60 Filistinli hayatını kaybetti.

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

Dünya liderlerinin yeni politikası… Trump’ın suyuna gitmek

ABD Başkanı Donald Trump’ın küresel siyaset üzerindeki etkisi arttıkça, dünya liderlerinin kelime dağarcığında alışılmadık bir değişim yaşanıyor: Övgü yarışı.

Trakya’da su savaşı

Bulgaristan nehri kuruttu. Türk çiftçiler kalan son suyu alabilmek için Meriç’e pompalar yerleştirdi. Yunanistan çiftçisi isyan etti. Bölgede gerginlik başladı.

Ermenistan Parlamentosu’ndan Macron’a: Diktatörlüğün demokrasi maskesi altında kurulmasını meşrulaştırmaya gerek yok

Ermenistan’da muhalefet tarafının milletvekillerinden Sagatelyan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile ilgili sözlerini eleştirerek, Ermenistan’da diktatörlüğün kurulmasına hizmet ettiğini savundu.