Trump bir kez daha başkan olmayacağını açıkladı: Başkanlık için 2 isim verdi

Trump, İkinci Dönemde Görev Süresini Uzatmayı Düşünmüyor

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, NBC News’e verdiği röportajda, başkanlığının ikinci dönemi sonunda görev süresini uzatmayı düşünmediğini açıkça belirtti.

İkinci 4 yıllık görev süresinin ilk 100 gününü geride bırakan Trump, “8 yıl boyunca başkanlık yapacağım, iki dönemlik bir başkan olacağım. Bu her zaman çok önemli olmuştur” dedi.

“4 harika yıl geçirmek ve bu başarının devamını getirecek harika bir Cumhuriyetçiye devretmek istiyorum” diyen Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin başka isimleri de taşıyabileceğini belirterek, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun isimlerini öne çıkardı.

Ayrıca, ABD’de bir kişinin iki dönemden fazla başkanlık yapamayacağı kuralına referansla, bu durumun anayasaya uygun olup olmadığını “bilmediğini” ifade etti.

Bununla birlikte, mart ayında üçüncü kez aday olma fikrinin “şaka olmadığını” ve müttefiklerinden tekrar aday olması için “güçlü teklifler” aldığını belirten Trump, diğerlerinin “yazılı oy kullanabilirsiniz” dediğini sözlerine ekledi.

ABD Anayasası’nın 22. ek maddesinde, “Hiç kimse cumhurbaşkanlığı makamına iki kereden fazla seçilemez” hükmü bulunmaktadır.

Ancak, Hem Temsilciler Meclisi hem de Senato’nun üçte ikisinin veya eyalet meclislerinin üçte ikisinin desteği ile bu kuralın değiştirilebileceği belirtilmektedir.

Related Posts

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

New York belediye başkanlığı ön seçimini kazanan Mamdani’den Trump’ın ‘sınır dışı edilir’ açıklamasına tepki: Tehditlerine boyun eğmiyorum

New York belediye başkanlığı ön seçimini kazanan Mamdani’den Trump’ın ‘sınır dışı edilir’ açıklamasına tepki: Tehditlerine boyun eğmiyorum

Eylemci Pikachu Saraçhane’ye geri döndü

Saraçhane eylemlerinin simgelerinden biri olan Pikachu, CHP’nin tutuklamaların 100. günü için yaptığı çağrıya uyarak Saraçhane’deki mitinge geldi. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal Pikachu ile buluştuğu anları sosyal medya hesabından paylaştı

Netanyahu Beyaz Saray yolunda: Konu ise Gazze

ABD Başkanı Donald Trump, 7 Temmuz’da İsrail Başbakanı Netanyahu’yu Beyaz Saray’da ağırlamaya hazırlanıyor. Gazze’deki savaş, rehinelerin durumu ve bölgesel pazarlıkların masaya yatırılacağı görüşme öncesi, Trump taraflara anlaşma çağrısı yaptı. Ancak çağrıdan saatler sonra İsrail’in hava saldırılarında en az 60 Filistinli hayatını kaybetti.

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

Dünya liderlerinin yeni politikası… Trump’ın suyuna gitmek

ABD Başkanı Donald Trump’ın küresel siyaset üzerindeki etkisi arttıkça, dünya liderlerinin kelime dağarcığında alışılmadık bir değişim yaşanıyor: Övgü yarışı.