Türkiye ile Peru arasındaki diplomatik ilişkilerinde 75. yıl kutlaması

Türkiye ve Peru Arasındaki Diplomatik İlişkiler Güçleniyor

Peru Dışişleri Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen resmi törene Peru Dışişleri Bakan Yardımcısı Felix Denegri ve Türkiye’nin Lima Büyükelçisi Serra Kaleli katıldı. Bu önemli etkinlikte, Peru Posta İdaresi SERPOST tarafından hazırlanan hatıra pulları ve Türkiye Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) tarafından basılan özel zarf tanıtıldı.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Necati Kutlu, Türkiye’nin Lima Büyükelçiliği organizasyonuyla Peru Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ve San Ignacio de Loyola Üniversitesi’nde “İmparatorluktan Cumhuriyete Türkiye” konulu iki konferans verdi.

Diplomatik ilişkilerin 75. yıl dönümü dolayısıyla 21 Mayıs’ta Dışişleri Bakanlığı Inca Garcilaso Kültür Merkezi’nde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları’nın klasik ve modern dönem Türk bestecilerinin eserlerini seslendirdiği muhteşem bir flüt konseri düzenlendi.

Peru Dışişleri Bakanlığı, yabancı misyon temsilcileri ve sanatseverlerin katıldığı etkinliklerde Türkiye ile Peru arasındaki Siyasi İstişare Mekanizması’nın 8. Toplantısı da Lima’da gerçekleşti. Toplantıda, Dışişleri Bakanlığı Latin Amerika ve Karayipler Genel Müdürü Yaprak Balkan ile Peru Dışişleri Bakanlığı Avrupa Genel Müdürü Luis Alberto Campana’nın başkanlık ettiği görüşmelerde ikili ilişkiler ve işbirliği imkanları ele alındı.

Ayrıca “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile Peru Cumhuriyeti Milli Arşivi Arasında İşbirliği Mutabakat Zaptı” imzalandı. Balkan’ın San Ignacio de Loyola Üniversitesinde verdiği Türk dış politikasına ilişkin konferans da ziyaretin önemli anlarından biriydi.

Related Posts

Tartıda net ürün, menüde QR kod dönemi!

Tartıyla satılan ürünlerde yeni dönem başlıyor. Ambalajın ağırlığı artık fiyata yansımayacak. Restoranlarda ise karekodla fiyat karşılaştırma kolaylığı geliyor.

Yorgancılığın Son Temsilcisi: 72 Yaşındaki Ali Topkara Çırak Bulamamanın Üzüntüsünü Yaşıyor

Bursa’nın İznik ilçesinde, 59 yıldır yorgancılık yapan 72 yaşındaki Ali Topkara, mesleğini yaşatacak çırak bulamamakta ve bu durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirmektedir. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatını gelecek kuşaklara aktarmanın zorluklarını anlatan Topkara, devletin çırak yetişme konusunda yardımcı olması gerektiğini vurguluyor.

Yılın ilk yarısında satılan gayrimenkul sayısı 1,4 milyonu aştı

Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı yılın ilk yarısında 2024’ün aynı dönemine göre yüzde 15,6 artarak 1 milyon 414 bin 382’ye yükseldi.

Bakan Bayraktar: Yakında Suriye’ye gaz tedarik edeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin doğal gaz şebekesi ile Suriye’deki şebeke arasında bağlantı oluşturulduğunu belirterek, “Yakında Suriye’ye gaz tedarik edeceğiz.” diye konuştu.

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.