Türkiye, Avrupa Para Gençlik Oyunları’nı 77 madalyayla birinci tamamladı

EPYG 2025: Türkiye, 33 Ülkeden 662 Sporcunun Katılımıyla Birinciliği Elde Etti

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin açıklamasına göre, İstanbul’da düzenlenen EPYG 2025, 33 ülkeden 662 sporcunun katılımıyla gerçekleşti ve kesin sonuçlar açıklandı.

İtirazların değerlendirilmesinin ardından, Türkiye 22 altın, 33 gümüş ve 22 bronz madalya ile madalya tablosunda birinci sırayı aldı.

Şampiyonayı İspanya 20 altın, 16 gümüş, 19 bronz madalya ile ikinci, Almanya ise 21 altın, 16 gümüş, 11 bronz madalya ile üçüncü sırada tamamladı.

Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu, kapanış töreninde yaptığı konuşmada, “EPYG 2025, sporun birleştirici gücünü, engellerin aşılabileceğini ve hayallerin sınır tanımadığını tüm dünyaya gösterdi. Bu organizasyonla hepimiz birlikte büyüdük, öğrendik ve ilham aldık.” dedi.

Aksu, “İstanbul bu oyunlarla 2036 Olimpik ve Paralimpik Oyunları yolunda önemli bir adım attı. Türkiye’nin paralimpik hareketine olan bağlılığı ve vizyonu, bu organizasyonla bir kez daha tüm dünyaya gösterildi.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Uluslararası Türkiye Gençler Badminton Turnuvası’nda madalyalar sahiplerini buldu

İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Türkiye Gençler Badminton Turnuvası tamamlandı.

Apple, M5 çipini ilk kez yeni iPad Pro ile tanıtabilir

İlk olarak Macbook modellerinde görmeye alıştığımız Apple’ın yeni çip duyurusunda bu ezber bozulacak gibi duruyor. Yeni nesil M5 çipli iPad Pro’nun Ekim ayında duyurulması bekleniyor.

Windows 11’e hayat kurtaran özellik geliyor

Microsoft Windows 11 kullanıcıları için sistem kurtarma projesini hayata geçirmek için harekete geçti.

Elon Musk’a bir darbe daha: Fransa sosyal medya platformu X’e ‘dış müdahale’ şüphesiyle soruşturma açtı

Fransa’da, eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X ve yöneticileri hakkında, platformun algoritmasının “dış müdahale” amacıyla kullanıldığı şüphesiyle soruşturma açıldı. Fransız milletvekili ve Fransız kamu kurumlarında çalışan üst düzey bir yetkilinin yaptığı ihbarlarda X’in algoritmasının yabancı aktörler lehine kullanıldığı ve platformun dış müdahale teşebbüslerine kapı araladığı ileri sürüldü.

BTK’dan eSIM sağlayıcılarına erişim engeli!

BTK’dan eSIM sağlayıcılarına erişim engeli!

Huawei, HarmonyOS 6 sürümünü tanıttı

Huawei yeni HarmonyOS sürümünü tanıttı. HarmonyOS 6.0 yapay zeka destekli özellikleriyle cihazlar arasındaki iletişimi artırıyor.