Ticaret’ten hayvansal menşeli ürün tüketicilerine önemli uyarı



ANKARA (İGFA) – Ticaret Bakanlığı, hayvansal menşeli ürünler hakkında tüketicilere önemli bilgiler verdi. “Bazı Tüketici Ürünlerinde Uygunluk Denetimi Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bakanlık, tüketicilerin ürünlerin menşei hakkında bilgi sahibi olma hakkını vurguladı. Hayvansal menşeli ürünlerde, ürünün hangi hayvandan elde edildiğinin net bir şekilde belirtilmesi gerektiği belirtildi.

Satış öncesi veya esnasında tüketicinin bu bilgiye kolayca erişebilmesi gerektiği vurgulandı. Aksi halde, yanıltıcı bilgilendirme durumunda yaptırımların uygulanacağı belirtildi. Ticaret Bakanlığı, bu düzenleme ile tüketicilerin bilinçli tercih yapmalarını ve sağlıklı bir tüketim ortamının oluşturulmasını amaçladı.

Tüketicilerin korunması ve ekonomik çıkarlarının gözetilmesi amacıyla denetimlerin süreceği bildirildi.


Related Posts

THY: Yeni tavan fiyatı 2850 TL olarak belirledik

Türk Hava Yolları (THY) 30 Nisan’a kadar yurt içi uçuşlarda tek yön ve aktarmasız bilet tavan fiyatını 2850 TL olarak açıkladı.

Bakan Uraloğlu’ndan GSM operatörleriyle toplantı sonrası açıklama: Aramaların yüzde 25’ini karşılayamadık

İstanbul’da meydana gelen 6.2’lik deprem sonrası GSM operatörlerinin kullanılamamasına dair Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom temsilcileriyle yapılan toplantı sonrası Bakan Uraloğlu açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, “2.5 kat olan kapasitede 7-10 kat artış olunca mevcut aramaların yüzde 75’ini karşıladık. Yüzde 25’ini karşılayamadık” ifadelerini kullandı.

Şimşek, IMF Başkanı ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de IMF Başkanı Kristalina Georgieva ile bir araya geldi.

İTO Başkanı Avdagiç’ten İstanbul depremiyle ilgili açıklama

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, depreme hazır olmak için her günün ve her saatin çok kıymetli olduğunu belirterek, “Ticari yapılarda, devletimizin desteğiyle risk tespiti ve modern teknolojileri kullanarak yapı güçlendirme çalışmalarını bir an evvel yapmalıyız” ifadesini kullandı.

Kapasite kullanım oranı nisanda azaldı

İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), nisanda geçen aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 74,3 seviyesinde gerçekleşti.

Dünya Bankası’ndan Türkiye ekonomisi tahmini

Dünya Bankası, Türkiye’nin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,6’dan yüzde 3,1’e yükseltti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir