Rumeysa Louisiana’dan Vermont’a Sevk Edilecek: Federal Temyiz Mahkemesi’nden önemli karar

Yabancı Öğrenciler Louisiana’dan Vermont’a Transfer Edilecek

Serra Karaçam – Washington

ABD yönetimi, deport edilmek istenen yabancı öğrencileri hızla Louisiana’dan Vermont’a transfer ederek, hukuki mücadelelerini daha muhafazakar bir eyalette sürdürmelerine olanak tanıyor.

Vermont’taki hakim Rumeysa’nin Louisiana’dan Vermont’a fiziksel olarak transfer edilmesine karar vermiş, fakat yönetim federal mahkemede bu karara itiraz etmişti. Eski Başkan Clinton’ın atadığı, Vermont’ta görev yapan ABD Bölge Yargıcı William K. Sessions III, avukatların başvurusunu ele almak üzere oradayken, Öztürk’ün hukuki sürecinin Vermont’ta devam etmesine karar verdi.

Rumeysa, sınır dışı edilme kararına karşı mücadele etmeye ve doktorasını bitirmek için hukuki mücadele vermeye karar verdi. Savcılar ve ICE’ın, ön duruşma sürecinde tutuklu kalarak geri dönmemesi için baskı yaptığı belirtildi.

RÜMEYSA ÖZTÜRK 24 KADINLA AYNI KOĞUŞTA

Öztürk, tutuklu olarak bulunduğu alanda 24 kadınla aynı koğuşu paylaşıyor. Koşer yemek garantisi yok ve güvenlik nedeniyle tuvaletler ve duşlar bölünmemiş durumda. Bu uygulama ABD genelinde yaygın.

Oy birliğiyle karar alan üç yargıç, Başkan Bush’un atadığı ABD Temyiz Yargıcı Barrington D. Parker Jr., eski Başkan Obama’nın atadığı ABD Temyiz Yargıcı Susan Carney ve eski Başkan Biden’ın atadığı ABD Temyiz Yargıcı Alison Nathan’dan oluşuyordu.

Öztürk, Israil’e karşı kaleme aldığı yazının birinci değişiklik kapsamında bir hak olduğunu savunurken, tutuklanmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu vurguluyor. Çarşamba günü alınan karar, bu konuların ötesinde, Vermont’a transfer odaklı bir itiraz davasını ele aldı.

Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi olan Rumeysa Öztürk, Filistin’e destek için yaptığı bir yazı nedeniyle hukuki sorunlar yaşarken, bu durum diğer benzer davalara da örnek teşkil edebilir.

Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası’na göre, Dışişleri Bakanı, bir yabancının varlığının veya faaliyetlerinin “Amerika Birleşik Devletleri için olumsuz politika sonuçları” doğuracağına inanıyorsa, sınır dışı edilmesi için vize iptali hakkına sahiptir.

Related Posts

Yaralı Bekçiye Ziyaret

Erzurum Emniyet Müdürü, bıçaklı kavgada yaralanan Bekçi Mustafa Şahin’i hastanede ziyaret etti.

CHP’den, iktidara ‘turizmde kesintisiz çalışma’ tepkisi: ‘Tek adam rejimi, modern köleliğin yolunu yapıyor’

Turizm sektöründe kesintisiz çalışma süresini 6 günden 10 güne çıkaran düzenlemeye tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, “AKP iktidarı bir asır önce tarihe gömülen kölelik düzenini yeniden inşa ediyor. Tek adam rejimi, turizm sektörü üzerinde modern köleliğin yolunu yaptığını görüyoruz” dedi.

CHP Aydın Kuyucak İlçe Başkanı görevden alındı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun partisi CHP’den istifa edip AKP’ye geçmesinin ardından CHP Kuyucak İlçe Başkanı Özgür Yöreli, partisindeki görevinden alındığını duyurdu.

Rus heyeti Alaska’da öğrenci yurduna yerleştirildi

Alaska Anchorage Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ryan Buchholdt, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bugün yapılacak zirve kapsamında, üniversitenin kampüsünde 750 kişiye konaklama imkanı sağlanabileceğini söyledi …

Figen Batur hayatını kaybetti

Hürriyet Gazetesi’nin eski yazarlarından gazeteci Figen Batur hayatını kaybetti. Batur’un cenaze törenine ilişkin herhangi bir bilgi ise henüz paylaşılmadı.

Murat Kapki’nin ifadesi ortaya çıktı: “Kendimi ona teslim etmem gerektiğini söyledi”

Tutuklu Murat Kapki, avukat Mücahit Birinci’yle cezaevindeki görüşmesine ilişkin ifade verdi. Kapki, Birinci’den şikayetçi olduğunu söyledi.