Milli sporcularımız BM Genel Merkezi’nde




Türk Sporcular BM Genel Merkezi’nde

42. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü’nde Türk Sporcular New York’ta

ABD’de düzenlenen 42. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü etkinlikleri kapsamında 7 milli sporcu, BM Genel Merkezi’ni ziyaret ederek önemli bilgiler aldılar.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda boks, atıcılık ve okçuluk gibi farklı branşlarda derece alan milli sporcular, BM Genel Merkezi’nin Genel Kurul Salonu’nda toplanan yetkililerle buluşarak çeşitli konuları görüştü ve tartıştı. Ayrıca, kürsüye çıkıp hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Türk sporcular, rehberler eşliğinde BM’nin misyonu, kurumsal yapısı ve karar alma mekanizmaları hakkında detaylı bilgi sahibi oldular.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda New York’ta bulunan Türk sporcular, bugün gerçekleşecek 42. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü’ne katılacak ve resmi geçit töreninde protokolü selamlayacaklar.

Türkiye Atıcılık Federasyonu Başkanı Murat Kocakaya’nın liderliğini yaptığı ekipte, milli okçular Mete Gazoz, Öznur Cüre Girdi, Elif Berra Gökkır, milli atıcılar Yusuf Dikeç, Şevval İlayda Tarhan ve milli boksörler Hatice Akbaş ile Buse Naz Çakıroğlu yer alıyor.

“İnşallah önümüzdeki yıllarda dünyadaki tüm savaşlar biter.”

Paris 2024’te 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç ise sportmenliğin barışı tesis etme gücüne vurgu yaparak, silahın sadece spor amaçlı kullanılmasını önemsedi. BM Genel Merkezi bahçesinde, barışın sembolü olan namlusu düğümlenmiş silah heykeli önünde konuşan Dikeç, dünya barışını sağlamak adına BM’nin etkileyici çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

“Sporun amacı dünyada barışı tesis etmektir.” şeklinde konuşan Türkiye Atıcılık Federasyonu Başkanı Kocakaya, Türk sporcuların New York’taki Türk Günü Yürüyüşü’nde ülkelerini en iyi şekilde temsil edeceklerini ve Los Angeles 2028 Olimpiyatları’na hazırlandıklarını ifade etti.

Milli sporcularla BM Genel Merkezi’ni ziyaret eden Kocakaya, sporun ve BM kuruluşunun temel misyonlarının barışa hizmet etmek olduğunu vurguladı.


Related Posts

Steam’de Mortal Kombat oyunlarına yüzde 90’a varan indirim

Steam’de Mortal Kombat oyunlarına yüzde 90’a varan bir indirim yapıldı.

Epic Games’in 15 Mayıs’a kadar ücretsiz verdiği oyunlar

Epic Games, bu hafta iki ücretsiz oyun veriyor. Deadtime Defenders ve Touch Type Tale 1 Mayıs’tan 8 Mayıs’a kadar ücretsiz olarak alınabilecek.

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

Galaxy S25 Edge için sonunda lansman tarihi duyuruldu

Akıllı telefonlarda amiral gemisi segmentinde işler iyice kızışıyor. Apple ile ilgili çıkan dedikoduların ardından Samsung’tan beklenen duyuru geldi ve Galaxy S25 Edge modeli için lansman tarihi açıklandı.

Bilim insanlarının muzları sarı tutmak için kullandıkları numara: Buzdolabında veya alüminyum folyoda saklanmıyor!

İngiltere merkezli biyoteknoloji şirketi Tropic, muzların hızlıca kararmasını önleyen “GEiGS” adlı yeni bir gen susturma tekniği geliştirdi. Bu sayede işlem gören muzlar, doğal renk ve lezzetini haftalarca koruyarak hem tedarikçilerin nakliye sürecine esneklik kazandırıyor hem de gıda israfını önemli ölçüde azaltma vaadi sunuyor.

ABD, Google’ın reklam tekelini kırmak istiyor!

ABD Adalet Bakanlığı, Google’a karşı yürüttüğü tekel davasında yeni bir aşamaya geçti. Teknoloji devinden, reklam sektöründeki birçok varlığını satması isteniyor. Mahkemenin daha önceki kararında, Google’ın bu alandaki hakimiyetinin rekabete zarar …