Mal varlıklarını açıklamayan bakanlara şok: Görevden alınacaklar

Gana Cumhurbaşkanı Mal Bildirimini Yapmayan Bakanları Görevden Alacak

Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama, Akra’da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, yolsuzlukla mücadele politikaları çerçevesinde, mal varlıklarını beyan etmeyen yeni bakanların görevden alınacağını duyurdu. Mahama, 40’tan fazla yeni atanan bakanı mal varlıklarını açıklamaları için uyardı.

Resmi kurumlara atanacak kişilerin de mal varlıklarını beyan etmemeleri durumunda 4 aylık maaş kesintisi cezasıyla karşılaşacaklarını belirten Mahama, süre sonunda hala bildirim yapmayanların görevlerine son verileceğini ifade etti.

Mahama, bu kararın hükümetinin kamu hizmetinde şeffaflık ve hesap verebilirliğinin temel bir parçası olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Mahama, kesilecek maaşların, ülkede kurulan yeni “MahamaCares” adlı Gana Tıbbi Güven Fonu’na bağışlanacağını açıkladı.

Mahama’nın göreve başlamasından sonra başlattığı “Etik Davranış Kuralları”, tüm bakanları, yardımcıları, cumhurbaşkanlığı çalışanlarını ve kendisini de kapsayacak şekilde uygulanmaya başlamıştı.

Related Posts

İstanbul Havalimanı küresel bağlantıda dünya lideri oldu

Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI EUROPE) tarafından yayınlanan “2025 Havalimanı Endüstrisi Bağlantı Raporu”na göre İstanbul Havalimanı, küresel çapta Bağlantı Merkezi Sıralaması’nda Frankfurt Havalimanı’nı geride bırakarak dünya lideri oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yatırım taahhütlü avans kredisi desteği 500 milyar liraya çıkarılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yatırım taahhütlü avans kredisi desteği 500 milyar liraya çıkarılıyor

Hayvancılık raporunda ‘aile’ vurgusu

İstanbul Sanayi Odası (İSO), hayvancılık sektörüne yönelik sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koyan “Hayvancılık Sektörüne Bakış; Hayvancılıkta Yaşanan Sorunlar ve Çözüme Dair Yeni Yaklaşımlar Raporu’nu açıkladı. Özellikle küçük aile işletmelerinin giderek hayvancılıktan çekilmesinin önemli bir sorun olduğu belirtilen raporda, Doğu Anadolu’da hayvan varlığının azalmasının ciddiyetine dikkat çekildi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay’dan kamu işçisinin zam görüşmelerine ilişkin açıklama

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay’dan kamu işçisinin zam görüşmelerine dair kritik açıklamalarda bulundu. Atalay, “Bir an evvel kamu sözleşmelerini ülke gündeminden çıkarsınlar.” dedi.

Borsa İstanbul güne yükselişle başladı – 17 Haziran 2025

Haftanın ilk işlem gününde alıcılı seyreden Borsa İstanbul BIST 100 endeksi güne yüzde 0,06 yükselişle 9.355,81 puandan başladı.

İsrail-İran savaşı Türkiye’nin ekonomisini nasıl etkiler? Uzman isim açıkladı…

Ortadoğu’da artan gerilim Türkiye’nin enerji ve ekonomi güvenliğini tehdit ediyor. Petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki dalgalanmalar, Türkiye’nin ekonomisi üzerinde ciddi baskı oluşturuyor. Peki, İsrail ve İran arasındaki gerilim Türkiye’yi nasıl etkiler? Uzmanlar yorumladı. İşte ayrıntılar…