Konya Bilim Merkezi’nde 7. Fizik Masterclass etkinliği

Konya Bilim Merkezi’nde Yapılan 7. Fizik Masterclass Etkinliği

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Konya Bilim Merkezi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle 7. Fizik Masterclass etkinliği düzenledi. Konya, İstanbul, Bursa, Antalya, Mersin ve Trabzon’dan gelen 15 farklı liseden öğrencilerin katıldığı etkinlik, Konya Bilim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğin sabah oturumunda, CERN’de çalışan ODTÜ Fizik Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Bilge Demirköz ve Dr. Doğa Veske, parçacık fiziği, CERN ve Büyük Hadron Çarpıştırıcısı hakkında bilgiler verdi. Öğleden sonra ise öğrenciler, ATLAS deneyinden elde edilen verileri bilgisayarlar aracılığıyla analiz etme fırsatı buldu. Ayrıca, öğrenciler CERN ile canlı video konferans yaparak araştırma sonuçlarını tartıştı.

Fizik Masterclass etkinliği, uluslararası alanda 21. senesinde olan ve 60 ülkeden 13 bin lise öğrencisinin katıldığı büyük bir organizasyondur. Ülkemizde ise 14 kez düzenlenen etkinlik, her yıl binlerce lise öğrencisinin parçacık fiziği konusundaki bilgisini artırmayı amaçlamaktadır.

CERN Nedir?

CERN Laboratuvarı, dünyadaki en büyük bilimsel araştırma merkezlerinden biridir ve İsviçre’nin Cenevre kenti yakınlarında yer almaktadır. Burada, bilim insanları evrenin gizemlerini çözmek için en büyük ve karmaşık bilimsel araçlarla çalışmaktadır.

Related Posts

Türkiye, Avrupa Para Gençlik Oyunları’nı 77 madalyayla birinci tamamladı

Türkiye, 2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları’nda (EPYG 2025) 22’si altın 77 madalyayla ülke sıralamasının zirvesinde yer aldı.

Uluslararası Türkiye Gençler Badminton Turnuvası’nda madalyalar sahiplerini buldu

İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Türkiye Gençler Badminton Turnuvası tamamlandı.

Apple, M5 çipini ilk kez yeni iPad Pro ile tanıtabilir

İlk olarak Macbook modellerinde görmeye alıştığımız Apple’ın yeni çip duyurusunda bu ezber bozulacak gibi duruyor. Yeni nesil M5 çipli iPad Pro’nun Ekim ayında duyurulması bekleniyor.

Windows 11’e hayat kurtaran özellik geliyor

Microsoft Windows 11 kullanıcıları için sistem kurtarma projesini hayata geçirmek için harekete geçti.

Elon Musk’a bir darbe daha: Fransa sosyal medya platformu X’e ‘dış müdahale’ şüphesiyle soruşturma açtı

Fransa’da, eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X ve yöneticileri hakkında, platformun algoritmasının “dış müdahale” amacıyla kullanıldığı şüphesiyle soruşturma açıldı. Fransız milletvekili ve Fransız kamu kurumlarında çalışan üst düzey bir yetkilinin yaptığı ihbarlarda X’in algoritmasının yabancı aktörler lehine kullanıldığı ve platformun dış müdahale teşebbüslerine kapı araladığı ileri sürüldü.

BTK’dan eSIM sağlayıcılarına erişim engeli!

BTK’dan eSIM sağlayıcılarına erişim engeli!