Kalabalık var alışveriş yok

Ekonomik krizin giderek derinleştiği Türkiye’de Ramazan Bayramı öncesi tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı dertli. Kemeraltı Esnaflar Derneği Başkanı Semih Girgin, çarşıda yaşanan durgunluğa dikkat çekerek alım gücündeki düşüşe ek olarak son gelişmelerin çarşıyı olumsuz etkilediğini vurguladı. “Çarşı kalabalık görünüyor ama insanların cebindeki para artık hiçbir şeye yetmiyor. Eskiden tek alışveriş merkezi bizdik, Kemeraltı’na alternatif yoktu. Şu an günümüzde e-ticaret ve AVM’ler, çarşı esnafının önünde büyük bir engel oluşturuyor. Çarşı esnafı aynı desteği alamıyor ve kendi imkânlarıyla ayakta kalmaya çalışıyor” diye konuştu. Ülke genelindeki ekonomik belirsizliklerin de çarşı esnafı üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu söyleyen Girgin, “Mutsuz bir bayram süreci geçiriyoruz. Ekonomik şartlar ve belirsizlikler bizi ciddi anlamda etkiliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

BAKLAVA ARTIK TANEYLE ALINIYOR

Kemeraltı esnafları ekonomide yaşanan zorlu süreç sebebiyle umutlarının tükendiğini anlattı. Bayramın vazgeçilmezlerinden olan baklavanın fiyatı ise cep yakıyor. Tatlıcı esnafı yurttaşların artık mağaza gezmeye geldiğini, alırsa da kiloyla değil taneyle baklava almaya başladığını belirtti. Kilosu 1000 liraları geçen baklavanın tanesi 90 TL’ye kadar çıkarken esnaf, “Vatandaş alışveriş yapmıyor, ekonomi kötü. Giderlerimiz yüksek, kiralarımızı ödeyemiyoruz. Evim kira, dükkânımın üç aidat borcu var. Toptancıyı arıyorum her şeyi dolar, her şeyi Avro ile satıyor. Avro, dolar oldu 40 TL, yurttaş mağdur biz mağduruz. Çarşının kalabalık olduğuna aldanmamak lazım maalesef iş yok müşteriler içeri girip fiyat sorup gidiyor veya kiloyla değil de taneyle alıyor. Durum çok kötü bayramı yaşayamıyoruz. Akşam eylemde sabah dükkândayız” ifadelerini kullandı.

Related Posts

THY: Yeni tavan fiyatı 2850 TL olarak belirledik

Türk Hava Yolları (THY) 30 Nisan’a kadar yurt içi uçuşlarda tek yön ve aktarmasız bilet tavan fiyatını 2850 TL olarak açıkladı.

Bakan Uraloğlu’ndan GSM operatörleriyle toplantı sonrası açıklama: Aramaların yüzde 25’ini karşılayamadık

İstanbul’da meydana gelen 6.2’lik deprem sonrası GSM operatörlerinin kullanılamamasına dair Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom temsilcileriyle yapılan toplantı sonrası Bakan Uraloğlu açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, “2.5 kat olan kapasitede 7-10 kat artış olunca mevcut aramaların yüzde 75’ini karşıladık. Yüzde 25’ini karşılayamadık” ifadelerini kullandı.

Şimşek, IMF Başkanı ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de IMF Başkanı Kristalina Georgieva ile bir araya geldi.

İTO Başkanı Avdagiç’ten İstanbul depremiyle ilgili açıklama

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, depreme hazır olmak için her günün ve her saatin çok kıymetli olduğunu belirterek, “Ticari yapılarda, devletimizin desteğiyle risk tespiti ve modern teknolojileri kullanarak yapı güçlendirme çalışmalarını bir an evvel yapmalıyız” ifadesini kullandı.

Kapasite kullanım oranı nisanda azaldı

İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), nisanda geçen aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 74,3 seviyesinde gerçekleşti.

Dünya Bankası’ndan Türkiye ekonomisi tahmini

Dünya Bankası, Türkiye’nin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,6’dan yüzde 3,1’e yükseltti.