Kadına şiddete karşı protokol

Üniversiteler ve Aileler Arasındaki İlişkiler Güçleniyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Özvar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda imzalanan protokolün, kurumlar arasındaki bağları güçlendirmenin yanı sıra üniversiteler ile toplum arasındaki ilişkilerin daha da sağlamlaşmasına yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı. 2025 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Aile Yılı” ilan edilmesinin Türkiye’nin geleceğine yönelik güçlü bir vizyonunun bir parçası olduğunu belirten Özvar, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Aile, toplumun temeli ve taşıyıcısıdır. Bu çerçevede üniversitelere büyük görevler düşmektedir. Evlilik öncesi eğitimden aile içi iletişim becerilerine, kuşaklar arası ilişkilerin güçlendirilmesinden bağımlılıkla mücadeleye kadar pek çok konuda üniversitelerimiz, bilimsel araştırmaları ve toplumla doğrudan etkileşim içinde bulunan faaliyetleriyle katkıda bulunmalıdır. İmzaladığımız protokol, bu katkıyı kurumsal bir çerçevede topluma sunacaktır. Toplumun tamamına ayrım yapmaksızın bu hizmeti sunmak temel görevimizdir. Bu anlayışla, kadın ve erkek öğrencilerin yükseköğretim imkanlarından eşit şekilde faydalanmasını sağlamak için uzun süredir istikrarlı politikalar izliyoruz.”

Özvar, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri ile üniversiteler arasındaki koordinasyonun artırılmasının, Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) alanlarında kız çocuklarının desteklenmesinin, yaşlı ve engelli bakımı gibi konularda uzman yetiştirilmesine yönelik programların teşvik edilmesinin, akademik ve sosyal açıdan büyük dönüşümleri beraberinde getireceğine inandığını dile getirdi.

POLİTİKALARIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise protokolün, bakanlığın çalışma alanlarına bilimsel ve yapısal katkı sunacak yeni bir zemin oluşturacağını belirtti. Üniversitelerin birikimleriyle politika geliştirme süreçlerini daha da güçlendireceklerini belirten Göktaş, şunları söyledi: “85 milyon vatandaşımıza ulaşan hizmetlerimizi, akademik destekle daha etkili ve kapsayıcı hale getirmeyi önemsiyoruz. Bu hizmetleri geliştirirken bilimsel verilerden, akademik çalışmalardan ilham alıyoruz. Protokol, çalışma alanlarımıza bilimsel ve yapısal katkı sunacak yeni bir zemin hazırlıyor.”

Related Posts

Savan Günay kimdir, nereli, neden öldü? Kanser tedavisini bulduğunu iddia eden Savan Günay evinde ölü bulundu..

Savan Günay kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 1967 doğumlu olan Savan Günay, tıp eğitimi aldıktan sonra uzun yıllar doktorluk yaptı. Kanser tedavisi üzerine yaptığı iddialar ile dikkat çeken Günay, aynı zamanda alternatif tıp alanındaki çalışmalarıyla da biliniyordu. Peki, Savan Günay kimdir, nereli, neden öldü? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

SON DAKİKA DEPREM Mİ OLDU? SON DEPREMLER AFAD, KANDİLLİ 14 HAZİRAN 2025 || En son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu? Kandilli ve AFAD son depremler listesi:Malatya Pütürge’de deprem!

Deprem mi oldu 14 Haziran 2025 son depremler AFAD ve Kandilli verileri ile takip ediliyor. Bu bağlamda özellikle “Son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu?” sorusunun cevabı sıkça sorgulanıyor. Hemen belirtelim ki son depremler Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından anbean kaydediliyor. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Gelen bir son dakika haberine göre; Malatya’nın Pütürge ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluğa yol açmadı. Karlıova Bingöl’de saat 13:37’de 1.7, Malatya Pütürge’de saat 12:10’da 2.6 şiddetinde son dakika deprem meydana geldi. İşte son depremler 14 Haziran listesi…

İklim aktivisti Greta Thunberg kimdir, kaç yaşında? Madleen gemisinde bulunan İsveçli aktivist Greta Thunberg sınır dışı edildi

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Gazze’ye insani yardım taşımak için yola çıkan Madleen gemisinde İsrail güçlerince gözaltına alındı ve sınır dışı edildi. 22 yaşındaki genç aktivist, iklim değişikliğiyle mücadelesiyle dünya çapında tanınırken, bu kez Filistin halkına destek için Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun misyonuna katılarak uluslararası gündeme oturdu. Thunberg’in sınır dışı edilmesi, İsrail’in Gazze ablukasına yönelik küresel tepkileri bir kez daha alevlendirirken, aktivistin biyografisi ve yaşam öyküsü merak konusu oldu. Peki, İklim aktivisti Greta Thunberg kimdir, kaç yaşında?

IĞDIR BAYRAM NAMAZI SAATİ 2025 KURBAN BAYRAMI || Iğdır bayram namazı saat kaçta, ne zaman? Diyanet Kurban Bayramı namaz vakitleri

Iğdır Kurban Bayramı namazı saati ve vakti açıklandı. Iğdır bayram namazı saati, 2025 Kurban Bayramı sabahı il genelindeki cami ve mescitlerde eda edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı da il il bütün Kurban Bayramı bayram namazı saati yayınladı. Bayramın ilk günü bu sene 6 Haziran 2025 Cuma gününe denk geliyor. Bayram hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar da camilere giderek saf tutacaklar. Diğer illerde olduğu gibi Iğdır bayram namazı saatleri birkaç dakika farklılık gösterecek. Peki Iğdır Kurban Bayramı namazı saat kaçta, ne zaman kılınacak? İşte, Diyanet Iğdır Kurban Bayramı namazı saati…

Terviye Günü namazı nedir, ne zaman kılınır? Terviye Günü namazı nasıl kılınır, kaç rekattır?

Zilhicce ayının sekizinci günü olan Terviye Günü, Kurban Bayramı arefesinden bir gün önce idrak edilen, manevi açıdan büyük önem taşıyan bir gündür. Terviye Günü namazı, bu özel günde kılınan nafile bir ibadet olarak Müslümanlar tarafından merak ediliyor. Peki, Terviye Günü namazı nedir, ne zaman kılınır? Terviye Günü namazı nasıl kılınır ve kaç rekattır?

Son 2 yılın en düşük YKS başvurusu…Başvuranların sayısı neden azaldı?

Bu yıl 21-22 Haziran’da gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) 2 milyon 560 bin 640 aday başvurdu. Son 2 yılda YKS’ye başvuran aday sayısı ise 3 milyonun üzerindeydi. YÖK geçmiş iki yıldaki yüksek başvuru rakamının, 6 Şubat depremi sonrası ücretsiz katılım hakkı sunulması ve 4+4+4 uygulamasının ilk mezunlarını vermiş olmasından kaynaklandığını açıkladı.