Diyanet’ten ‘Allah Baba’ açıklaması: ‘Kabulü kesinlikle mümkün değil’

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Diyanet TV’de canlı yayınlanan “Günün Bereketi” programının 313. bölümünde kullanılan bir ifadeye ilişkin açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Kadın ve aileye dair konuların ele alındığı programın, 6 Ağustos tarihindeki yayınına yazar Hatice Ebrar Akbulut’un katıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Konuğun canlı yayında program içerisinde, bir başkasından naklen de olsa ‘Allah baba’ ifadesini kullandığı tespit edilmiştir. Tevhit ilkesine aykırı olan bu ifadenin yayın prensiplerimizle bağdaşması ve din eğitimi açısından kabul edilmesi kesinlikle mümkün değildir. Zira biz iman ederiz ki, Allah doğmamıştır, doğurmamıştır. Onun eşi, benzeri, oğlu ve ortağı yoktur. Bu hakikatin hilafına olan söz konusu ifadenin ekranımızda kullanılmış olmasından dolayı duyduğumuz üzüntüyü ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını kamuoyumuzla paylaşır, dikkatli ve duyarlı yaklaşımlarından dolayı kıymetli izleyicilerimize şükranlarımızı sunarız.”

Related Posts

Kütahya’da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama

Narkotim ekipleri, uyuşturucu satışından şüpheli 2 kişiyi tutukladı. 93,32 gram metamfetamin ele geçirildi.

Şam ile SDG arasında köprüler atıldı: Paris zirvesi öncesi gerilimi artıracak hamle

Esad rejimn devrilmesiyle Suriye’de kurulan geçici hükümet ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek olan görüşme iptal edildi. Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre, zirve, Şam hükümetinin …

Eski AİHM yargıcı Rıza Türmen: Demokrasiden uzaklaşırken barışı sağlamanın imkânı yok, komisyon başarılı olursa başka bir Türkiye’de yaşama fırsatı bulacağız

“Gelinen aşama çok değerli ama Kürt sorununun hiçbir şekilde konuşulmadığı, sadece bir ‘terör’ sorunu olarak düşünüldüğü bir ortam. Bir taraftan barışı sağlayacak, Türkiye’de Kürt açılımı getireceksiniz, öbür taraftan da demokrasiden uzaklaşacaksınız, daha baskıcı bir rejim kuracaksınız. Bu, komisyonun çalışmasını da zehirliyor. Kürt sorunu ancak genel demokrasi çerçevesinde çözülür” 

Yangınla mücadelede yeni yöntem: İspanya keçilere umut bağladı

Yanıcı çalıları temizlemek için çiftlik hayvanlarını kullanma uygulaması yüzyıllar öncesine dayanıyor.

Rusya: Ukrayna’ya ait 162 İHA’yı Moskova dahil çeşitli bölgelerde vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya ait 162 insansız hava aracının (İHA), hava savunma sistemleri tarafından Moskova dahil çeşitli bölgeler üzerinde vurulduğunu bildirdi.

Fethiye’de Bisiklet Kazası Anıldı

Özgür Alkan ve İlker Muallim, Fethiye’deki bisiklet kazasında hayatını kaybedenler için anıldı.