Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
“BİDEN İLE GÖRÜŞÜRSEM KONUŞACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ terör örgütü önderi Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi ile ilgili Biden ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine, “Amerika’da bu adamın saklandığını, orada Amerika idaresinin her türlü takviyesi verdiğini zati geçmişten bu yana söyledik. Bunu Biden’ın kendisine lider yardımcısı olduğu vakit da söylemiştim. ‘Niye vermiyorsunuz, verin. Bizden papazı istediniz, verdik. Sizdeki papazı da bize verin’ demiştik. Bunlara orada kart ile müsaadesi de veriyorlar, oralarda hayat imkanı bunlara sağlıyorlar. Orada yalnızca hayatını kendi değil avanesi ile birlikte Amerika’da sağlıyor. Yanındaki terör örgütünün kontağını olanlarla birlikte ömürlerini Amerika’nın değişik eyaletlerinde başta Pensilvanya olmak üzere sürdürüyorlar. Bu kez Sayın Biden ile bir görüşme durumumuz olursa bunu da yeniden kendisi ile konuşacağız” diye konuştu.
KKTC AÇIKLAMASI
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Türki Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye olması kararını da pahalandıran Erdoğan, “Tabii ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bilhassa Türk devletleri teşkilatında gözlemci üye olarak kabul edilmiş olması kıymetli bir adımdır. Bunun altını güçlendireceğiz. Bu halde adımları atarak yola devam edeceğiz. Şu anda Kuzey Kıbrıs’ta gerek parlamento binasının üretimi, gerek cumhurbaşkanlığı binasının üretimi, tüm bunlarla bir adım atılıyor. Avrupa Birliği ne demiş, nasıl bakıyor bizi bunların hiçbirisi ilgilendirmez. Biz nasıl bakıyoruz bu değerli. Bizim bakış açımız kıymetli. Bunu orada tabir ettik. Orada Türk Devletleri Teşkilatı başkanları ile mutabık kaldık. Ondan evvel Birleşmiş Milletler Genel Şurasında açıklamamızı yapık. Süreç devam ediyor. Temennim odur ki Kuzey Kıbrıslı kendine sahip çıksın” formunda konuştu.
Türkiye’nin güç merkezi olması konusunda yöneltilen bir soruyu da yanıtlayan Erdoğan, şunları söyledi: