ABD’nin Yemen’deki Saldırısında 38 Ölü

ABD’nin Yemen’deki Ras Isa Limanı’na Saldırısında 38 Kişi Hayatını Kaybetti

ABD’nin Yemen’deki Ras Isa Limanı’na düzenlediği saldırıda en az 38 kişinin hayatını kaybettiği ve 102 kişinin de yaralandığı bildirildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, Ras Isa yakıt limanı, Husilere karşı gerçekleştirilen operasyonların bir parçası olarak hedef alındı. CENTCOM açıklamasında, “ABD kuvvetleri, İran destekli Husilerin yakıt kaynaklarını ortadan kaldırmayı ve Husilerin bölgeyi terörize etmek için kullandıkları yasadışı geliri kesmeyi hedefliyor. Bu saldırılar, Husilerin kendi vatandaşlarını sömürmeye devam etmelerine ve acı çekmelerine neden olan ekonomik kaynaklarını zayıflatmayı amaçlıyor” ifadelerine yer verildi.

Husilere bağlı medya kuruluşunun verdiği bilgilere göre, Hudeyde şehrindeki limana yapılan saldırı sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 38’e yükseldi. En az 102 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Related Posts

2. Dünya Savaşı’ndan kalma heykelden ceset çıktı

2. Dünya Savaşı’ndan kalma simgesel anıtın kafa bölgesinden yaşlı bir adamın cansız bedeni çıkarıldı. Rusya’daki 85 metrelik “Anavatan Çağırıyor” adlı ikonik heykel, Volgograd kentinin simgelerinden biri.

İzmir’de ‘bayram tatili’ yoğunluğu; rezervasyonlar yüzde 90’a ulaştı

İzmir’de Kurban Bayramı tatilinin de artık yaz sezonunun içerisinde olduğunu belirten turizmciler, otellerde yüzde 90 doluluk bekliyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Kıvanç Meriç, “Ciddi bir talep var. temmuz- ağustos ayları gibi tatil talebi ve fiyatların en yüksek seviyede olmadığı bir dönemde bunulması nedeniyle rezervasyonlar yüzde 90’ları buluyor” dedi.

Maduro operasyon başlattı: Venezuela’da seçimlere sabotaj girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 25 Mayıs’ta yapılacak bölgesel ve valilik seçimlerini hedef alan sabotaj girişimlerine karşı harekete geçildiğini duyurdu. Maduro, seçim sürecine müdahale etmeye çalıştıkları gerekçesiyle 50’nin üzerinde kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Meclis’e sunuldu: Üniversitelere ‘Boğaziçi’ tarifesi mi geliyor?

Meclis’e sunulan torba yasa teklifine göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a YÖK üyesi ve üniversite rektörü atama anlamında tam yetki geliyor.

KKTC’siz bir aile fotoğrafı eksik kalır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, KKTC’siz bir Türk dünyası aile fotoğrafının her zaman eksik kalacağını söyledi. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi’nde konuşan Erdoğan, KKTC’nin gözlemci üyeliğine ilişkin alınan kararın çok önemli bir ilave adım olduğunu kaydetti. Devlet Başkanları Konseyi tarafından kabul edilen Zirve Bildirisi’nde de KKTC’nin, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olduğu vurgulandı.

Savcılıktan İBB’ye ‘İmamoğlu’ talimatı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, mart ayında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği yazı ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki afiş ve pankartların toplatılmasını emretmişti. Savcılık, geçtiğimiz günlerde İBB’ye yolladığı yeni talimatla İmamoğlu’nun fotoğraf, video ve sesini barındıran içeriklerin metro, metrobüs, otobüs ve vapurlarda kullanılmasına yasak getirdi.