Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

Murat Çalık’ın Avukatlarından Açıklama: Medya Kampanyası ve Tahliye Talebi

T24 Haber Merkezi

Eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın tutuklu olduğu dönemde avukatları Melih Koçhan ve Cihan Ünal, gelişmeler üzerine bir açıklama yaptı. Avukatlar, yapılan yazılı açıklamada Çalık’ın sağlık durumuyla ilgili tahliye talebinin gizlilik kararı altında sürdüğünü vurguladılar.

Çalık, belediyelere yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmış ve görevden alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde hastaneye sevk edilen Çalık hakkında devam eden ceza soruşturmasının detayları hakkında avukatlar, “Müvekkilimiz hakkında yürütülen ceza soruşturması hala gizlilik içinde sürmekte olup, dosyaya erişimimiz sağlanmamıştır. Bu durum savunma hakkımızı zayıflatmaktadır” ifadelerini kullandılar.

  • Soruşturmanın gizli olması gerekirken medyada yer alan bilgiler savunma hakkını ihlal ediyor ve masumiyet karinesini zedelemektedir.
  • Mehmet Tatlıcı ise Halil Kurdu’nun beyanlarının gerçeği yansıtmadığını ve aralarındaki husumetten kaynaklandığını belirtti.
  • Murat Çalık’ın sağlık durumu nedeniyle yapılan tahliye başvurusunun hala değerlendirilmediği ve medya kampanyalarının yargı sürecini etkilemeye yönelik olduğu vurgulandı.

Tüm bu gelişmeler ışığında avukatlar, müvekkillerine yönelik gerçeğe aykırı ve yargı sürecini etkilemeye yönelik medya yayınlarını sert bir dille eleştirdiler. Hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini ve yargının bağımsızlığına, savunma hakkına ve insan haklarına saygılarını dile getirdiler.

Fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Related Posts

Rüşvetle vize başvurusu sınırı aştı

Alman konsolosluklarından vize randevularında araya mafya, bilgisayar korsanları girmişken skandal Berlin’e uzandı. Almanya’nın başkenti Berlin’de, Vatandaşlık Dairesi ve Göçmenlik Dairesi’ne savcılık tarafından baskın düzenlendi. CDU’lu Kai Wagner’in yönettiği Berlin Eyaleti, yolsuzlukla mücadele için yeni bir idari düzenleme getirme kararı aldı.

Bağcılar’da Silahlı Saldırı: 3 Yaralı

Göztepe’deki kafeye motosikletle gelen kişilerce ateş açıldı; 3 kişi yaralandı, polis arıyor.

İngiltere Filistin’i tanıyacak: Başbakan Starmer’dan açıklama

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Filistin’i tanıma sinyali verdi. Starmer, “İsrail Gazze’deki duruma ilişkin somut adımlar atmazsa, İngiltere eylül ayında gerçekleşecek BM Genel Kurulu öncesi Filistin Devleti’ni tanıyacak” dedi.

Manisa’da feci kaza: TIR devrildi

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği TIR, üzüm bağına devrildi. Sürücü olay yerinde hayatını kaybetti.

Başkomiser Namdar Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

Kayseri’de meydana gelen kazada ağır yaralanan Başkomiser Aysun Çağla Namdar, yaşamını yitirdi.

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan ‘iddianame’ tepkisi: ‘İzmir’ örneğini verdi!

Son dakika haberi… Tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinden “Bakın, İzmir’de farklı bir örnek yaşanıyor. İddialardan bağımsız olarak söylüyorum; orada savcı işini yaptı. Soruşturmayı hızla tamamladı, iddianameyi geciktirmedi, gizli tanık oyunlarına başvurmadı. Şimdi yargılama başlayacak ve inanarak söylüyorum arkadaşlarımızın suçsuz oldukları ortaya çıkacak” mesajını verdi.