Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Öfke kontrolu eğitimi ile trafik kazaları yüzde 50’den fazla azalır!”

“`html

Trafik Güvenliği Üzerine Bilimsel Değerlendirmeler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan:

“Öfke kontrol eğitimi sayesinde trafik kazalarının oranı %50 oranında düşebilir!”

Üsküdar Üniversitesi, sürücü bilinci ve trafik güvenliğine odaklanmak amacıyla bir “Trafik ve Güvenli Sürüş Sempozyumu” gerçekleştirdi.

Uzman akademisyenler ve sektörden temsilcilerin katılımlarıyla düzenlenen etkinlikte, güvenli sürüş teknikleri, trafik güvenliği ve sürücü davranışları gibi önemli konular masaya yatırıldı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın Vurguları

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Trafikte bireylerin riskli davranışlarını azaltmayı ve ruh hallerini kontrol etmeyi hedefleyen eğitimlerin verilmesi, trafik psikolojisi açısından son derece önemlidir. Öfke yönetimi eğitimi ile kazalar %50 oranında azalabilir.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin: “Dünya genelinde her yıl bir milyon insan trafik kazalarından hayatını kaybediyor. Ülkemiz de bu durumdan yeterince etkileniyor. Kazaların büyük bir kısmı insan hatasından kaynaklanıyor.”

Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan’dan Tavsiyeler

Dr. Uçan, özellikle ölümcül veya ağır yaralanmalara neden olan motosiklet kazalarında, olay yerine gelen ekiplerin sürücünün kaskını almasının büyük önem taşıdığına dikkat çekti. “Kask standartlara uygun değilse, bu durum kazanın nedenleri arasında önemli bir yer tutuyor.” diye ekledi.

Trafikte Kazaları Azaltma Yöntemleri

Yol ve Trafik Güvenliği Danışmanı Özgür Şener, her yıl bir ilçenin trafik kazaları nedeniyle kaybedildiğini belirtti. Bu durumu önlemek için acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Üsküdar Üniversitesi Sempozyumu ve Anma Etkinliği

Trafik güvenliği konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla yapılan bu etkinlik, geçen yıl trafik kazasına kurban giden Ar-Ge Uzmanı Ahmet Mete Kocamaz’ı anmak için düzenlendi ve 19 Mart 2025 tarihinde gerçekleşti.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın Önemli Hatırlatmaları

Prof. Dr. Tarhan, “Motosiklet kullanıcıları genellikle risk alma eğilimindedir. Kask taksalar bile, ciddi kazalarda bu koruma yeterli olmayabilir. Bu nedenle, sürücü eğitimlerinde öfke kontrolü gibi konulara özel önem verilmelidir.” dedi.

Geleceğe Yönelik Güvenlik Eğitimleri

Doç. Dr. Müge Ensari Özay, trafik güvenliği kültürünün erken yaşlardan itibaren aşılanmasının kritik olduğunu ifade etti. “Güvenli sürüş pratiği oluşturmadan önleyici önlemler almak zor olacaktır.” dedi.

Trafik Kazalarının Çarpıcı İstatistikleri

2023 yılında 1 milyon 314 bin 136 trafik kazası gerçekleşmiş, bunların 6 bin 548’i ölümlü kazalar olmuştur. Bu veriler, Türkiye’nin trafik güvenliği konusunda ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu göstermektedir.

Sonuç ve Çözüm Önerileri

Üsküdar Üniversitesi’nin düzenlediği bu sempozyum, trafik güvenliği konusundaki farkındalığı artırmayı ve güvenlik kültürünün yerleşmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Etkinlik kapsamında katılımcılar, emniyet kemeri simülatörü ile gerçekçi deneyimler elde etme fırsatı buldular.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

“`

Related Posts

Yunt’un “İmgenin Onuru” başlıklı podcast yayınının ilk konuğu Hale Tenger

Yunt’un “İmgenin Onuru” başlıklı podcast yayınının ilk konuğu Hale Tenger

Akademi sınavının giriş belgeleri erişime açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 13 Temmuz’da düzenlenecek Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’na (MEB-AGS) giriş belgeleri erişime açıldı.

İSKİ baraj doluluk oranları 28 Haziran 2025 güncel | İstanbul baraj doluluk oranı ne kadar oldu, su seviyesi yüzde kaç? Su seviyesi düşüşe geçti!

İstanbul baraj doluluk oranları İSKİ güncel verileri 28 Haziran 2025 belli oldu. İlkbahar yağmurlarının etkisiyle nisan ayında yüzde 81,23’e kadar çıkan barajlardaki doluluk oranı, son günlerde hava sıcaklığının artmasıyla düşüşe geçti. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (İSKİ) verilerine göre 28 Haziran tarihinde, Ömerli Barajı’nda doluluk oranı yüzde 74, Elmalı Barajı’nda yüzde 81.94 oldu. İSKİ istatistiklerine göre, 21 Haziran’da baraj doluluk oranları 2015’te yüzde 88,45, 2016’da yüzde 73,95, 2017’de yüzde 79,35, 2018’de yüzde 81,76, 2019’da yüzde 81,73, 2020’de yüzde 64,90, 2021’de yüzde 74,98, 2022’de yüzde 76,04, 2023’te yüzde 45,60, 2024’te yüzde 73,15 ve 2025’te yüzde 69,84 olarak kaydedilmişti. Peki, bugün barajlarda doluluk oranı ne kadar? İstanbul barajlarında su seviyesi yüzde kaç? İşte, 28 Haziran 2025 İstanbul baraj doluluk oranları son durum.

AGS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA 2025 || MEB-AGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, açıklandı mı, belli oldu mu?

2025 AGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı için geri sayım başladı. Bu yıl ilk kez uygulanacak olan AGS sınavına kısa süre kalırken, adaylar da sınav yerleri için yapılacak açıklamaya yoğunlaştı. ÖSYM tarafından yapılacak olan sınavda öğretmen adaylarına, MEB-AGS kapsamındaki AGS’de 80 soru sorulacak. Sınav, sözel ve sayısal yetenek, tarih, Türkiye coğrafyası, eğitimin temelleri ve Türk milli eğitim sistemi ile mevzuatı (Anayasa, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu) konularını kapsayacak. Öte yandan AGS sınav yerleri, sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecek. İşte, AGS sınav tarihi ve AGS giriş belgesi sorgulama ekranı.

Okullarda serbest kıyafet uygulaması kalkıyor mu, yeniden forma mı giyilecek? Bakan Yusuf Tekin duyurdu!

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Bahçelievler’de 15 Temmuz Şehitleri İlkokulunda, karne dağıtım töreninin ardından düzenlediği “Yıllık Değerlendirme Basın Toplantısı”nda açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Yusuf Tekin, okullarda serbest kıyafet uygulaması hakkında da yeni gelişmeleri duyurdu. Peki, serbest kıyafet kalkıyor mu, okullarda forma mı giyilecek? İşte, Bakan Yusuf Tekin açıklaması

22 HAZİRAN SÜPER LOTO SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2025 (Tek tıkla hızlı görüntüle) | Milli Piyango Online ile canlı Süper Loto çekiliş sonuçları açıklandı: 14 milyon TL ikramiye devretti!

Süper Loto sonuçları sorgulama ekranı 22 Haziran 2025, Milli Piyango Online üzerinden erişime açıldı. Sisal Şans tarafından, haftanın 3. Süper Loto canlı çekilişi, 22 Haziran 2025 Pazar günü noter huzurunda gerçekleşti. Büyük ikramiyesi ile heyecan seviyesi artan Süper Loto’da 6 bilen çıkmayınca bu akşam tam 14 milyon 507 bin 115 TL ikramiye devretti. 5 bilen 5 kişi de 310.966,9 TL’nin sahibi oldu. Çekiliş sonrası gözler Süper Loto sonucu sorgulama ekranına çevrildi. Bu akşamki Süper Loto çekiliş sonuçları millipiyangoonline.com üzerinden tek tıkla sorgulanabilecek. Peki, hangi numaralar kazandırdı? İşte, 22 Haziran 2025 Süper Loto çekiliş sonuçları online hızlı sonuç sorgulama ekranı ve kazanan numaralar.