Devlet sırlarını satan mühendise idam

Çin’de Casusluk Skandalı: Asistan Mühendis Liu’ya İdam Cezası

Çin hükümeti, devlet sırlarını satmakla suçlanan asistan mühendis Liu hakkında şok edici detayları açıkladı. Liu, kamuya ait bir araştırma enstitüsünde çalışıyordu ve istifasının ardından casusluk suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

Açıklamalara göre, Liu, eski iş yerindeki koşullardan memnun olmadığı için istifa etti. Terfilerde göz ardı edildiğini hisseden Liu, mali sıkıntı yaşamaya başladı ve devlet sırlarını yasa dışı yollarla kopyalayarak bu bilgileri satmaya karar verdi.

Liu’nun casusluk girişimlerinin başarısız olmasının ardından borç batağına sürüklendiği ve bilgileri yabancı istihbarat kuruluşlarına sattığı ortaya çıktı. Bu bilgiler daha sonra birkaç ülkenin istihbarat kuruluşlarına da aktarıldı.

Çin hükümeti, Liu’nun casusluk suçlamalarıyla yargılandığını ve idam cezasına çarptırıldığını açıkladı. Ancak cezanın infaz edilip edilmediği konusunda bilgi verilmedi.

KAYNAK: AA

Related Posts

MİT Başkanı Kalın’dan Özgür Özel’e ziyaret

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti.

Sevgililerini tek tek oyuna getirip kredi kartlarına çöktü

İstanbul’da avukat Akın M.D, arkadaşları ve eski sevgililerinin kredi kartlarını izinsiz kullanarak yüksek miktarlarda harcama yaptığı iddiasıyla tutuklandı. Savunmasında kartların rızayla verildiğini belirten M.D’nin puro için 20 bin, iddia için 300 bin TL harcadığını kabul etti.

Karşıyaka’nın Yeni Teknik Ekibi Belirlendi

Burhanettin Basatemür’ün ekibi, Karşıyaka’nın yeni sezon hazırlıklarına başladı.

BMGK’da Gazze çağrısı: Uluslararası toplum derhal harekete geçmeli

BM Güvenlik Konseyi, Gazze’deki ağır insani krizi görüşmek üzere toplandı. Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız tarafından sunulan kapsamlı açıklamada, İsrail’in saldırıları “soykırım” olarak nitelendirildi ve uluslararası topluma derhal harekete geçme çağrısı yapıldı.

Erkan Baş’tan Bahçeli’nin ‘Alevi ve Kürt iki Cumhurbaşkanı yardımcısı’ önerisine tepki: Bu buz gibi bölücülüktür

Erkan Baş’tan Bahçeli’nin ‘Alevi ve Kürt iki Cumhurbaşkanı yardımcısı’ önerisine tepki: Bu buz gibi bölücülüktür

Elazığspor’dan İki Yeni Transfer

Elazığspor, Hakan Yavuz ve Süleyman Özdamar ile sözleşme imzaladı. İmza törenine kulüp yönetimi katıldı.