Google yetkililerinden Meclis’te kritik sunum

Google yetkilileri TBMM’de sunum yapacak

Google yetkilileri, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde önemli bir sunum yapacaklar. Toplantıya, Google’ın uluslararası temsilcileri de katılacak. Bu temsilciler arasında Google İspanya Kıdemli Kamu Politikası Müdürü Helena Martins, Google İsviçre Arama İlişkileri Lideri Johannes Matthias Müller, ve Google Fransa, Orta Doğu ve Afrika’dan Sorumlu Haber Ortaklıkları Direktörü Faten Dubarry gibi isimler yer alıyor. Ayrıca, Google Türkiye’den Tolga Sobacı, Duygu Yücesoy ve Başak Yeşil de toplantıya katılacaklar.

TBMM Komisyon Başkanı Yayman, daha önce dijital telif konusunda Google temsilcileriyle olumlu görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, bugünkü toplantıda da benzer bir yapıcı atmosfer beklediklerini ifade etti.

Geçtiğimiz Ocak ayında, sekiz bağımsız medya kuruluşu Google’ın aniden haber trafiğini kesmesini protesto etmişti. Bu protesto, dijital telif yasası çalışmalarını hızlandırdı ve Haziran ayında Meclis’e sunulması planlanan yasa teklifiyle, dijital platformların içerik üreticilerine ödeme yapması hedefleniyor.

Bugünkü TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplantısı, Türkiye’nin dijital telif düzenlemeleri ve dijital platformların şeffaflığı konularında atacağı adımlar açısından oldukça önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Related Posts

Hindistan geri adım attı: Barajın kapakları tek tek açıldı

Hindistan’ın Salal Barajı’nın kapaklarını açması, Pakistan’la arasındaki İndus Suları Anlaşması’nın askıya alınmasının ardından Hindistan’ın geri adımı olarak yorumlandı. Barajdan boşalan su, Pakistan’ın tarımını besleyen nehirde sele yol açtı. Pakistan medyası, Hindistan’ın sahadaki kayıplarının geri adım atmasına neden olduğunu söyledi.

İktidara yakın gazeteden dikkat çeken iddia: ‘PKK kongresini topladı, silah bırakma kararı aldı’

Terör örgütü PKK’nin silah bırakma ve fesih kararı aldığı iddia edildi. Açıklamanın ise Sırrı Süreyya Önder’in ölümü nedeniyle ertelendiği öne sürüldü. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da vekillerle bir araya geldiği kahvaltıda, “Terörsüz Türkiye” sürecinin iki hafta içinde netleşeceğini söylediği iddia edildi.

Son Dakika… DEM Parti açıkladı: PKK kendini feshetti mi?

Son Dakika Haberi… DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan Parti Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunuyor. DEM Partili Doğan, “PKK’nın kongresini topladığını duyurması an meselesi. Her an duyurabilir.” dedi.

Ekrem İmamoğlu sansürü deldi! İngilizce yazdı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, erişim engeli getirilen X hesabı yerine kullandığı yeni hesaptan İngilizce bir paylaşım yaptı.

1 milyon kişinin emekliliği iptal edilecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın sahte emeklilikle ilgili açıklamaları kafaları karıştırırken 1 milyon kişinin emekliliğinin iptal edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

ABD’li Senatör Sanders: “Gazze’de yaşananlar insan yapımı bir kabus”

ABD’li Senatör Sanders: “Gazze’de yaşananlar insan yapımı bir kabus”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir