AKP’li vekil halka döviz satışının yasaklanmasını istedi

İktidardan Döviz Yasağı Önerisi: AKP’li Milletvekili İsmail Güneş, Döviz Alımını Yasaklama Çağrısı Yaptı

Ekonomi kurallarına zıt kararlar ve siyasi müdahalelerle sürekli döviz ve faizlerin yükselmesine, Merkez Bankası rezervlerinin erimesine neden olan iktidardan şimdi de döviz yasağı önerisi geldi.

Yaklaşık 45 yıl önce Başbakan Turgut Özal’ın kaldırdığı döviz yasağı, AKP iktidarı döneminde yeniden gündeme geldi. AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’a “Vatandaşın döviz almasını yasaklayın. Dövizi sadece ihracat ithalat yapanlar alsın” önerisi getirdi.

‘EKONOMİST DEĞİLİM’

Kulak burun doktoru olan AKP’li Güneş, döviz ve enflasyonun faizle durdurulamayacağını belirtti ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapan Fatih Karahan’a bürokrat ve ekonomist milletvekillerinin şaşkın bakışları altında şunları söyledi:

“Ben ekonomist değilim ama vatandaşın dövize yönelmesini, dövizi mevduat olarak kullanmasını engellemenin bir yolu vardır diye düşünüyorum. Nedir o? Diyelim ki Türkiye’de dövize yönelik, dövize endeksli, dolara, Euro’ya endeksli veya altına endeksli bir dijital para sistemi çıkartılabilir. Vatandaşın yatırımları bu dijital para üzerinden yaptırılabilir. Döviz bulundurulması, döviz alınması yasaklanır ve ihracat, ithalat yapacak insanların resmi işlemleri bankadan yapılırsa bu olay çözülebilir diye düşünüyorum.”

Related Posts

Hindistan geri adım attı: Barajın kapakları tek tek açıldı

Hindistan’ın Salal Barajı’nın kapaklarını açması, Pakistan’la arasındaki İndus Suları Anlaşması’nın askıya alınmasının ardından Hindistan’ın geri adımı olarak yorumlandı. Barajdan boşalan su, Pakistan’ın tarımını besleyen nehirde sele yol açtı. Pakistan medyası, Hindistan’ın sahadaki kayıplarının geri adım atmasına neden olduğunu söyledi.

İktidara yakın gazeteden dikkat çeken iddia: ‘PKK kongresini topladı, silah bırakma kararı aldı’

Terör örgütü PKK’nin silah bırakma ve fesih kararı aldığı iddia edildi. Açıklamanın ise Sırrı Süreyya Önder’in ölümü nedeniyle ertelendiği öne sürüldü. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da vekillerle bir araya geldiği kahvaltıda, “Terörsüz Türkiye” sürecinin iki hafta içinde netleşeceğini söylediği iddia edildi.

Son Dakika… DEM Parti açıkladı: PKK kendini feshetti mi?

Son Dakika Haberi… DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan Parti Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunuyor. DEM Partili Doğan, “PKK’nın kongresini topladığını duyurması an meselesi. Her an duyurabilir.” dedi.

Ekrem İmamoğlu sansürü deldi! İngilizce yazdı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, erişim engeli getirilen X hesabı yerine kullandığı yeni hesaptan İngilizce bir paylaşım yaptı.

1 milyon kişinin emekliliği iptal edilecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın sahte emeklilikle ilgili açıklamaları kafaları karıştırırken 1 milyon kişinin emekliliğinin iptal edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

ABD’li Senatör Sanders: “Gazze’de yaşananlar insan yapımı bir kabus”

ABD’li Senatör Sanders: “Gazze’de yaşananlar insan yapımı bir kabus”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir