Japonya’dan Hindistan ve Pakistan’a “itidal ve diyalog” çağrısı

Japonya Hükümeti, Hindistan-Pakistan Çatışmalarından Endişeli

Japonya hükümeti, Hindistan-Pakistan arasındaki çatışmalardan endişe duyduklarını bildirerek, taraflara itidal çağrısı yaptı.

Devlet televizyonu NHK haberine göre, Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, açıklamasında, hükümetin çatışmalara yönelik kaygılarını ifade etti.

Hayaşi, “Olayın, misillemeyi kışkırtarak tam ölçekli bir askeri çatışmaya dönüşebileceğinden derin endişe duyduklarını” belirtti.

Taraflara çağrıda bulunan Hayaşi, itidal gösterilmesi ve diyalog yoluyla durumun istikrara kavuşturulması gerektiğini dile getirdi.

Japonya Dışişleri Bakanı İvaya Takeşi de Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ile telefon görüşmesi yaptı.

İvaya, görüşmede, “terörizmin hiçbir sebeple haklı gösterilemeyeceğini ve her türlü terörizmi şiddetle kınadıklarını” bildirdi.

Bakan İvaya, Güney Asya’da barış ve istikrar için Hindistan ve Pakistan’a bölgede itidal ve diyalogla istikrar aranması çağrısı yaptı.

Hindistan’ın Pakistan’a Yaptığı Saldırı ve Misilleme

Hindistan, 22 Nisan’da Pahalgam bölgesinde 26 kişinin öldürüldüğü terör saldırısına misilleme gerekçesiyle 6 Mayıs’ta Pakistan toprakları ve yine Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir bölgesine füze saldırıları düzenledi.

Hint ordusu, “terör yapılanması” şeklinde nitelediği 9 hedefi vurduğunu açıklarken İslamabad yönetimi saldırılarda sivillere ait 6 noktanın hedef alındığını ve 26 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Pakistan ordusu, Hindistan tarafının saldırısı sırasında 5 savaş uçağını düşürdüğünü açıklarken, Yeni Delhi yönetimi ise bunu teyit etmedi. (AA)

Related Posts

İsrail basını, Trump’ın hafta sonu Gazze’de ateşkes anlaşmasını duyurabileceğini öne sürdü

İsrail basını, ABD Başkanı Donald Trump’ın bu hafta sonu İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarını sona erdirecek bir anlaşma taslağını duyurabileceğini iddia etti.

Trump’tan gündemi sarsacak Netanyahu kararı

İsrail Ordu Radyosu muhabiri Yanir Cozin, ABD Başkanı Donald Trump’ın manipüle edildiğine dair şüpheler nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla teması kesmeye karar verdiğini aktardı. Cozin, X hesabından yaptığı paylaşımda, İsrailli bir …

Öğrenciler cep telefonu yasağına karşı greve gidiyor

Kanada’nın Québec eyaletinde, öğrencilere yönelik yeni cep telefonu yasağına karşı bir öğrenci grevi hazırlanıyor. Öğrenciler, sosyal medyada yayılan çağrıların ardından 9 Mayıs’ta okulları boykot etmeyi planlıyor. Grevin büyüklüğü ise henüz belirsiz …

En büyük bankaları seçiyorlar… ‘Bir ülkede başladı, tüm dünyaya yayılabilir’

ABD’de birçok eyalette vatandaşlar, büyük bankaların adını kullanan yeni bir dolandırıcılık yöntemiyle karşı karşıya. Polis, bu sahtekârlıkla ilgili olarak kamuoyunu dikkatli olmaları yönünde uyardı. Uzmanlar ise bu yöntemin diğer ülkelere de yayılabileceği konusunda uyardı.

Akdeniz mavisi’ açık artırmaya çıkıyor… 20 milyon dolara alıcı bulabilir

Göz kamaştırıcı mavi elmas, 13 Mayıs’ta Cenevre’de düzenlenecek Sotheby’s müzayedesinde satışa çıkıyor. “Akdeniz Mavisi Elmas” adı verilen 10 karatlık değerli taşın, 13 Mayıs’taki müzayedede 20 milyon dolara kadar alıcı bulabileceği tahmin ediliyor.

Sokak röportajları için kanun teklifi: Erdoğan hedef aldı, MHP harekete geçti

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Eline mikrofon ve kamera alanın kendini gazeteci ve muhabir olarak gördüğü bir ülkede yaşıyoruz. Bu şahıslar sokak röportajı adı altında sokaklarda terör estirmektedir” açıklamasının ardından MHP’den dikkat çeken bir hamle geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir