Maliyeciler şehir girişlerin konuşlandı: Kamyonlar kontrol ediliyor!


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Vergi Denetimini Arttırıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçakçılığını önlemek amacıyla Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve hallerde vergi denetimi uygulamasını arttırmaya karar verdi.

Şimşek, denetimlerin sıkılaştırılacağını belirtti: “Bütün OSB’lerin giriş ve çıkışlarında sürekli bir şekilde maliye denetimi yapılacak. Bütün hallerde de kalıcı maliye birimleri oluşturulacak. Bu denetimler ara sıra değil, sürekli olacak. Amaç, zincirleme vergi kaçakçılığını önlemek.”

Şimşek’in bu açıklamasının ardından denetimler hız kazandı. Daha önce OSB’lerde ve yollarda yapılan denetimler, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren sürekli hale getirildi.

1 Ocak 2025 tarihinden bugüne kadar 184 OSB’de 50 bin denetim gerçekleştirilirken, yol denetimlerinde ise 35 bin kontrol yapıldı. İstanbul’daki 18 kapılı bir OSB ise yakından takip ediliyor.

Denetimlerde durdurulan kamyonlardan sevk irsaliyesi ve fatura talep ediliyor. Belgelerin bulunmaması durumunda tutanak tutularak envanter oluşturuluyor.

Yapılan denetimlerde malın alıcısı ve satıcısı detaylı bir şekilde sorgulanıyor. Bu sayede kayıtdışı ekonomiyle mücadele edilerek vergi kaçakçılığının önlenmesi hedefleniyor.

Öte yandan Mehmet Şimşek’in şehir giriş ve çıkışlarına vergi memurları yerleştirme sözü üzerine TOBB Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Rifat Hisarcıkoğlu tepki gösterdi. Vergi denetimine karşı olmadıklarını belirten Hisarcıkoğlu, vergi sisteminin adil ve şeffaf olması gerektiğini vurguladı.


Related Posts

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Parası olanla olmayanın farkını böyle anlattı!

CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekonomist Yalçın Karatepe Yalçın Karatep, vergi sistemine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Karatepe, sistemin zenginden yana olduğuna işaret ederek, bunu alınan …

Litvanya’nın dış ticaret açığı derinleşiyor

Litvanya’nın dış ticaret dengesi 2025 yılı Mart ayında sert bir şekilde bozuldu. Ülkenin ticaret açığı Mart 2025’te 0.665 milyar euroya yükseldi. Bu rakam, geçen yılın aynı ayında kaydedilen 0.286 milyar euroya kıyasla önemli bir artış anlamına …

Manisa’da asma yaprağı üzüm üreticisine ek gelir sağlıyor

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir