Trump’tan şaşırtan Alcatraz talimatı

Donald Trump, Truth Social sosyal medya platformunda Alcatraz hapishanesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Eski ABD Başkanı, ülkenin uzun zamandır “şiddet yanlısı suçlular” ile mücadele ettiğini vurgulayarak, “Daha güçlü bir ülke olarak, en tehlikeli suçluları hapsetmekten kaçınmamalıyız. Bu suçlulara daha fazla hoşgörü göstermeyeceğiz.” dedi.

Trump, Federal Cezaevleri Bürosu’na talimat vererek, Alcatraz hapishanesinin onarılmasını ve genişletilerek “en tehlikeli suçlular” için tekrar faaliyete geçirilmesini istediğini belirtti.

Alcatraz Hapishanesi

San Francisco’nun sembol yapılarından biri olan Alcatraz Adası, dünyanın en ünlü hapishanelerinden biri olarak biliniyor ve birçok filme konu olmuştur.

Ada, 1973 yılında turistik bir alan olarak ziyarete açıldığından beri yılda 1,5 milyon turisti ağırlamaktadır.

Kaçışın neredeyse imkansız olduğu hapishane, koşullarıyla adeta bir esaret kampını anımsatmaktaydı.

Related Posts

Yeni Şafak yazarı Kaplan: Yolsuzluk soruşturması olan AK Partili belediye başkanlarını içeri atmazsanız, İmamoğlu’nu kahraman, CHP’yi de güçlü iktidar yaparsınız!

“Yolsuzluk operasyonu, temiz eller operasyonuna dönüşmezse, ülke geri dönüşü zor bir kaosun ve çıkmaz sokağın eşiğine sürüklenmekten kurtulamaz”

Koğuşta battaniyesini yaktı, kamerayı kırdı

Adana’da terör örgütü PKK’nın talimatı ile orman yaktığı gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen ve cezası Yargıtay tarafından onanan Ali İhsan Ergin Kurttepe’ye, kaldığı koğuştaki güvenlik kamerasını kırması ve yastık ile battaniyesini yakmasıyla ilgili olarak 3 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

CHP’li başkan rüşvet suçlamasından tutuklandı, aynı saatte başka yerde olduğu kanıtlandı

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin tutuklanmasına gerekçe olarak, rüşvet verdiği iddia edilen şirket yetkilisiyle aynı yerden baz kaydı vermesi gösterildi. Fakat Bahçetepe’nin aynı tarih ve saatlerde başka yerde olduğu kanıtlandı.

‘İmamoğlu aday olmasaydı bunlar yaşanmayacaktı’

AKP’li eski bakan Hüseyin Çelik, Ekrem İmamoğlu için iktidarı “Vahim bir hata yapıyorsunuz” diye uyardı. “Aday olmasa tabii ki bunlar yaşanmayacaktı. Geçmişte başörtüsü yasağının zulüm olduğunu söyledik. Bugün yapılanlar da doğru değil” dedi.

Fatih Altaylı: İBB operasyonunda “itirafçı” denilen kişilerin hepsinin AKP ile bir şekilde ilintisi olması ilginç!

Fatih Altaylı: İBB operasyonunda “itirafçı” denilen kişilerin hepsinin AKP ile bir şekilde ilintisi olması ilginç!

Erdoğan: 2 yıl öncesine kadar birbirini övgü yağmuruna tutanlar, gırtlak gırtlağa bir kavganın baş aktörleri olarak her gün manşetleri süslüyor

Erdoğan: 2 yıl öncesine kadar birbirini övgü yağmuruna tutanlar, gırtlak gırtlağa bir kavganın baş aktörleri olarak her gün manşetleri süslüyor