Sığınmacılara da Türklere geçit vermediler

Schengen Vizesi Krizi Türkleri Vurdu

Schengen başvurusunda bulunan Türklerin sayısı hızla artarken, vize almak bile çileye dönüştü. İktidarın sessiz kalmasıyla birlikte sorun daha da derinleşiyor. Türkiye’den her kesimden insan, iş seyahatinden öğrenciye, turistle ticari amaçlı seyahate kadar Avrupa kapılarında sıkışıp kalıyor. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göç konusunda iş birliği teklif ederek teşekkür etti.

Öğrenciler Eğitim İmkânından Mahrum

Meloni, Türkiye’den gelen mülteci sayısının sıfırlandığını açıkladı. Ancak 2024’ten beri İtalya’da eğitim alma hakkı kazanan gençler ülkeye kabul edilmedi. Bu duruma tepki gösteren gençler, İstanbul Beyoğlu başkonsolosluğu önünde protestolar düzenledi. Konsolosluklar, iltica riski, maddi yetersizlik ve güvenilir olmayan finansal kaynaklar gibi gerekçelerle başvuruları reddetti.

Yeni Bir Vize Pazarı Doğuyor

Sorun büyüdükçe aracı kurumlar devreye girerek vize başvurularından kar elde etmeye başladı. Konuştuğumuz bir acente yetkilisi, Türklerin yurt dışına gitmek istemesine rağmen vize alamamalarının sorun olduğunu belirtti. Aracı kurumların keyfi uygulamalarına dikkat çeken yetkili, önemli bir vize pazarının ortaya çıktığını ifade etti. Premium Lounge ve VIP başvuru adı altında ekstra ücret talep eden kurumlar, randevuları iptal edebiliyor ve bu durumdan haksız kazanç sağlıyor.

Fotoğraf: Sığınmacılara da Türklere Geçit Verilmedi

Premium Lounge Vize Hizmeti

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, aracı kurumların vize sürecini suiistimal ettiğini belirterek, vatandaşlardan extra ücret talep ettiklerini ve haksız kazanç sağladıklarını dile getirdi. Acentelerle yapacakları toplantıda yasal adımlar atacaklarını belirtti.

Fotoğraf: Türklere Verilen Eğitim Hakları Engellendi

Avrupa Birliği Türk Delegasyonu, vize sorunlarına dikkat çekerek, yetkisiz aracıların dolandırıcılık yaptığını açıkladı. Schengen vizesi başvuru ücretinin 90 Euro olduğu ifade edilirken, aracısız başvuru yapılması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Ödemeler için son gün yarın

Kurumlar vergisi mükelleflerinin, 2024 hesap dönemine ait beyannamelerinin verilme ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri yarın gün sonunda dolacak.

Kurumlar vergisi beyannamesi için son gün yarın

Kurumlar vergisi mükelleflerinin, 2024 hesap dönemine ait beyannamelerinin verilme ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri yarın gün sonunda dolacak.

Dünya devleri ile çalışan Türk şirket konkordato istedi

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki şirketlerden konkordato haberleri gelmeye devam ediyor.

Sakarya’dan 1.5 Milyar dolarlık otomotiv ihracatı

Türkiye’nin otomotiv üssü Sakarya, 2025’in ilk dört ayında 129 ülkeye gerçekleştirdiği 1 milyar 576 milyon dolarlık ihracatla dikkat çekti. Toyota, Otokar ve TürkTraktör gibi devlerin üretim yaptığı kent, dış satımın yüzde 84’ünü otomotiv sektöründen sağladı.

Mustafa Varank: TEKNOFEST ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefiyle oluşturuldu

TEKNOFEST KKTC’de etkinlik alanını gezdikten sonra DHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, “TEKNOFEST markasının oluşturulma amacı ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefidir. Gayemiz kendi ayakları üzerinde durabilen, teknolojisini geliştirebilen, satabilen bir ülke inşa etmekti. Bugün tam bağımsız, kendi kendine yeten Türki Cumhuriyetleri ve Türk devletleriyle oldukça güçlü, ortak bir koalisyon kurabiliriz. Dünyada söz sahibi olabiliriz” dedi.

CEO maaşları 56 kat arttı

Oxfam’ın 35 ülkede yürüttüğü araştırmaya göre küresel CEO ücretleri 2019’dan bu yana işçi ücretlerinden 56 kat daha fazla artarak 4.3 milyon dolara çıktı. İşçi ücretleri ise bu 5 yıllık periyotta sadece yüzde 0.9 arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir