Ümit Özdağ hakim karşısına çıkacak: Zafer Partisi’nden çağrı

Zafer Partisi Sözcüsü: Ümit Özdağ Yarın Adliyede

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada, Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında iki ayrı dava açıldığını duyurdu. Özdağ’ın yarın “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde hâkim karşısına çıkacağını açıkladı.

Azmi Karamahmutoğlu, yarın görülecek duruşmanın, Antalya’da yapılan bir konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadeler nedeniyle açılan ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ davası olduğunu belirtti. Özdağ’ın konuşmasında, AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın parti kongresinde yaptığı konuşmaya cevap verdiğini belirtti.

“NİÇİN CUMHURBAŞKANI SIFATIYLA ÇIKIYOR?”

Karamahmutoğlu, “AKP Genel Başkanı’nın konuşmasında milli değerlerimize, Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik alınganlık yaratabilecek incitici ifadeler vardı. Sayın Genel Başkan da bu sözlere karşılık verdi” dedi.

Karamahmutoğlu, şunları ekledi: “Konuşmayı yapan AKP Genel Başkanı, sayın Özdağ’ın cevap verdiği kişi de AKP Genel Başkanı. Ancak dava, Cumhurbaşkanı sıfatıyla açıldı. Bir kişi birden fazla sıfat kullanarak aleyhimizde dava açabilir mi? AKP Genel Başkanı sıfatıyla konuşuyor ama biz ona cevap verince neden Cumhurbaşkanı sıfatıyla karşımıza çıkıyor? Bir konuşmayı hangi sıfatla yaptığını bilelim.”

Antalya’da yapılan konuşmaya ilişkin hakaret davası yarın İstanbul Adliyesi’nde görülecek. Zafer Partisi üyeleri ve destekçileri, hukukun üstünlüğü ve adalet talebiyle yarın adliye önünde olacak.

“SIRA SANA GELMEDEN ÇAĞLAYAN’A GEL”

Karamahmutoğlu, hukukun üstünlüğü, hak ve özgürlüklerin korunması için başta Ümit Özdağ olmak üzere diğer mağdurları desteklemek gerektiğini vurguladı. Halkın eşitlik ve adalet talebi için herkesin adil davranılmasını istediğini ifade etti.

İstanbul Adliyesi’nde sadece Özdağ değil, eğitim ve özgürlüğünden mahrum bırakılan gençler, siyasi rakip olarak görülen belediye başkanları ve onların aileleri için de destek olunacağını açıkladı.

Demokrasinin korunması ve hukuka saygının önemine vurgu yapan Karamahmutoğlu, susmayı reddeden vatandaşlara Çağlayan Adliyesi’ne gelme çağrısı yaptı. Hükümete karşı eleştirel duruşun sorgulanamayacağını belirten Karamahmutoğlu, herkesi adaletin sağlanması için birlikte mücadele etmeye çağırdı.

Related Posts

Eylemci Pikachu Saraçhane’ye geri döndü

Saraçhane eylemlerinin simgelerinden biri olan Pikachu, CHP’nin tutuklamaların 100. günü için yaptığı çağrıya uyarak Saraçhane’deki mitinge geldi. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal Pikachu ile buluştuğu anları sosyal medya hesabından paylaştı

Netanyahu Beyaz Saray yolunda: Konu ise Gazze

ABD Başkanı Donald Trump, 7 Temmuz’da İsrail Başbakanı Netanyahu’yu Beyaz Saray’da ağırlamaya hazırlanıyor. Gazze’deki savaş, rehinelerin durumu ve bölgesel pazarlıkların masaya yatırılacağı görüşme öncesi, Trump taraflara anlaşma çağrısı yaptı. Ancak çağrıdan saatler sonra İsrail’in hava saldırılarında en az 60 Filistinli hayatını kaybetti.

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

Çalık’ın avukatlarından açıklama: Yapılan medya kampanyası tahliye başvurusu süreci üzerinde baskı kurmaya yönelik

Dünya liderlerinin yeni politikası… Trump’ın suyuna gitmek

ABD Başkanı Donald Trump’ın küresel siyaset üzerindeki etkisi arttıkça, dünya liderlerinin kelime dağarcığında alışılmadık bir değişim yaşanıyor: Övgü yarışı.

Trakya’da su savaşı

Bulgaristan nehri kuruttu. Türk çiftçiler kalan son suyu alabilmek için Meriç’e pompalar yerleştirdi. Yunanistan çiftçisi isyan etti. Bölgede gerginlik başladı.

Ermenistan Parlamentosu’ndan Macron’a: Diktatörlüğün demokrasi maskesi altında kurulmasını meşrulaştırmaya gerek yok

Ermenistan’da muhalefet tarafının milletvekillerinden Sagatelyan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile ilgili sözlerini eleştirerek, Ermenistan’da diktatörlüğün kurulmasına hizmet ettiğini savundu.