Dünya Bankası’ndan Türkiye ekonomisi tahmini

Dünya Bankası, Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Sahra Altı Afrika ile Latin Amerika ve Karayipler ekonomilerine ilişkin raporlarını yayımladı. Bu raporlara göre Türkiye ekonomisinin 2026’da yüzde 3,6 büyümesi bekleniyor.

Gelişmekte olan ekonomilerdeki büyümenin yavaşlamasının beklendiği Avrupa ve Orta Asya bölgesinde, bu yıl ve gelecek yıl yüzde 2,5 büyüme öngörülüyor.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika Ekonomik Güncellemesi Raporu’nda bölge ekonomisinin hızlanarak büyüyeceği belirtilirken, Sahra Altı Afrika’da ekonomik büyümenin direnç göstererek artacağı ifade ediliyor.

Latin Amerika ve Karayipler ise dünyanın en yavaş büyüyen bölgesi konumunda. Bölgedeki ekonomilerin belirsizliklere karşı stratejilerini uyarlamaları gerekiyor.

Bu raporlarda, küresel ekonomideki belirsizliklerin bölgesel ekonomileri nasıl etkileyeceği ve önümüzdeki yıllarda ekonomik büyüme trendleri belirsizliklerle gölgeleniyor.

Diğer yandan bölgenin karşı karşıya olduğu çeşitli sorunlar arasında ticaret dinamiklerindeki değişimler, iklim değişikliğinin etkileri ve bölgesel çatışmalar da yer alıyor.

Özetle, dünya ekonomisi hızla değişiyor ve her bölgenin kendi iç dinamikleriyle baş etmesi ve uyum sağlaması gerekiyor.

Related Posts

Yorgancılığın Son Temsilcisi: 72 Yaşındaki Ali Topkara Çırak Bulamamanın Üzüntüsünü Yaşıyor

Bursa’nın İznik ilçesinde, 59 yıldır yorgancılık yapan 72 yaşındaki Ali Topkara, mesleğini yaşatacak çırak bulamamakta ve bu durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirmektedir. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatını gelecek kuşaklara aktarmanın zorluklarını anlatan Topkara, devletin çırak yetişme konusunda yardımcı olması gerektiğini vurguluyor.

Yılın ilk yarısında satılan gayrimenkul sayısı 1,4 milyonu aştı

Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı yılın ilk yarısında 2024’ün aynı dönemine göre yüzde 15,6 artarak 1 milyon 414 bin 382’ye yükseldi.

Bakan Bayraktar: Yakında Suriye’ye gaz tedarik edeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin doğal gaz şebekesi ile Suriye’deki şebeke arasında bağlantı oluşturulduğunu belirterek, “Yakında Suriye’ye gaz tedarik edeceğiz.” diye konuştu.

8,4 milyarlık dev katkı Türkiye’nin en yüksek barajından geldi

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, üretimin başladığı 2024’ten bu yana toplam 3,1 milyar kilovatsaat elektrik üreterek milli ekonomiye yaklaşık 8,4 milyar TL katkı sağladı ..Yüksekliğiyle Türkiye’nin …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Kahve devi satışa çıktı, yatırımcılar kuyruğa girdi: Çantalarında milyar dolarlar var!

Dünyanın en büyük kahve zincirlerinden Starbucks, Çin’deki operasyonlarının bir kısmını devretmeye hazırlanıyor. Şirketin Çin birimi için milyarlarca dolarlık teklifler geldiği bildirildi. 10 MİLYAR DOLARLIK DEĞERLEME Starbucks’ın Çin birimi için …