Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Sedasayan

Sedasayan yerel ve ulusal haber kaynağı

Sedasayan

Sedasayan yerel ve ulusal haber kaynağı

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Gülistan Doku’nun Eski Erkek Arkadaşı, Telefonuyla Onu Takip Ettiğini İfade Etti

By Tolga Kurt
6 Mayıs 2026 2 Min Read
Gülistan Doku’nun Eski Erkek Arkadaşı, Telefonuyla Onu Takip Ettiğini İfade Etti için yorumlar kapalı

Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinden beri kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun soruşturmasında çarpıcı yeni detaylar gün yüzüne çıktı. Eski erkek arkadaşı Zeinal Abarakov, verdiği jandarma ifadesinde, Gülistan’ın telefonunda kendi ‘Google’ hesabının bulunduğunu belirterek, “Google hesabım üzerinden telefonunun yerini bulmaya çalıştım” dedi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından 2024 Haziran kararnamesi ile Tunceli’ye atanan Türkiye’nin üç kadın başsavcısından biri olan Ebru Cansu, göreve başlar başlamaz Gülistan Doku dosyasını incelemeye aldı. Soruşturmayı yeniden ele alan Cansu’nun talimatıyla, ‘Jandarma Dedektifleri’ olarak bilinen Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) özel bir ekip kurarak dosya üzerinde çalışmalara başladı.

Gülistan Doku’nun kaybolduğu gün ve öncesindeki tüm güvenlik kamera kayıtları ve PTS verileri toplandı. 70 farklı KGYS görüntüsü ve ek olarak 700 saatlik güvenlik kamerası kaydı incelendi. Bu görüntülerde, Gülistan’ın kaybolmadan önceki gün erkek arkadaşı Zeinal Abarakov ile buluşmak için gittiği kafeden çıkış anı ve sonrasında öğretmenine gittiği anlar detaylı bir şekilde analiz edildi. Ayrıca dosyaya eklenen bazı şüphelilerle birlikte HTS ve PTS çalışmaları da gerçekleştirildi. Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra operasyonlar başlatıldı.

Kayıp dosyası, ‘cinayet’ soruşturmasına dönüştürüldü ve bu kapsamda 14, 17 ve 24 Nisan tarihlerinde operasyonlar düzenlendi. 17 şüpheli gözaltına alındı ve dosyada şüpheli olan Umut Altaş için kırmızı bülten çıkarıldı.

Dönemin valisi ve oğlu dahil olmak üzere 12 şüpheli tutuklandı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel ve Gülistan’a son teması olduğu belirlenen dönemin İl Özel İdaresi çalışanı Erdoğan Elaldı, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı. Ayrıca, Gülistan Doku’nun eski erkek arkadaşı Zeinal Abarakov ve ailesi ile birlikte, bazı diğer şüpheliler ‘suç delillerini gizleme ve yok etme’ suçlamasıyla tutuklandı.

Dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir, Gülistan’ın hastane kayıtlarını sildiği iddiasıyla gözaltına alınarak ‘resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek’ suçlarından tutuklandı. Tuncay Sonel ise bir dizi suçlamadan tutuklandı. Tunceli Devlet Hastanesi bilgi işlem görevlileri de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zeinal Abarakov’un jandarmada yaptığı ifade tutanağında, Ulusal Kriminal Büro tarafından gerçekleştirilen teknik incelemelerde, Gülistan Doku’nun kullandığı telefon üzerinde ‘etkinlik takibi’ yapıldığına dair bulgular tespit edildiği belirtildi. Bu gelişmeler, Gülistan’ın kaybolma sürecindeki gizemleri daha da derinleştiriyor.

Author

Tolga Kurt

Follow Me
Other Articles
Previous

Boşanma Sürecindeki Kadın, Eşinden Aldığı Mesajla Şok Oldu

Next

Çorlu’da Parkta Yaşlılar Arasında Yumruklu Kavga: Bir Kişi Hastaneye Kaldırıldı

SON YAZILAR

  • CHP’deki ‘figüran skandalı’ soruşturması: Fatih Altaylı ifade verdi
  • Stoklar yüzyılın en düşük seviyesinde: Alüminyum fiyatlarında yön yukarı döndü
  • Altın haftaya sürprizle başladı: Yatırımcıların beklediği İsviçre’den haber geldi
  • ENAG temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı
  • Küresel piyasalar çip hisselerinden destek buluyor
  • CHP Vezirköprü ilçe teşkilatından istifa edenler, YENİ Parti’ye katıldı
  • O çıkışı gündem olmuştu: MHP’li Feti Yıldız, ‘parti kapatma’ ifadelerine açıklık getirdi
  • Birinci çeyrekte bankaların yabancı para varlıkları azaldı
  • İsrail Suriye’nin Kuneytra bölgesini vurdu
  • Netanyahu ile aynı masaya oturdu: Lübnanlı bankacı hakkında yakalama süreci başlatıldı

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (985)
  • Ekonomi (91)
  • Haber (381)
  • Sağlık (116)
  • Teknoloji (59)
Copyright 2026 — Sedasayan. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme